Terningkast 5: Sprekt fra rekruttene

Godt gjennomført: Her er det Lady Gaga, i Malin Reneè Fredriksens skikkelse, som er i sving på scenen på Bjerkely, sammen med, fra venstre, Silje Ludvigsen, Henriette Lofstad Johnsen og Caroline Solvang. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

Godt gjennomført: Her er det Lady Gaga, i Malin Reneè Fredriksens skikkelse, som er i sving på scenen på Bjerkely, sammen med, fra venstre, Silje Ludvigsen, Henriette Lofstad Johnsen og Caroline Solvang. (Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene)

Artikkelen er over 8 år gammel

Revy har svært lange tradisjoner i Hvarnes, og revyensemblet «Makalausen» imponerer hvert år mange. Fredag kveld viste ungdomsgruppa at kvaliteten vil være sikret i lang tid framover.

DEL

De unge aktørene i ungdomsrevyen i Hvarnes, alle i alderen 13 til 16 år, entrer nemlig scenen på Bjerkely ungdomslokale med samme sikkerhet, med den samme galskapen, og med den samme evnen til å utlevere seg selv, og til å ha fokus på å underholde sitt publikum som ungdomslagets veteraner.

Fredag imponerte de med glitrende karakterer, til tider svært god musikalitet, men ikke minst med sikkert spill og med humoren på plass.

– Flott at ungdommene får slippe til på denne måten. Det er herlig å ha dem i huset, og ikke minst utrolig fint å se at rekrutteringen til Makalausen ser ut til å være sikret, sa leder i Hvarnes Ungdomslag, Tor Richard Odberg, til ØP før forestillingen.

Selv er han kjent for å, gjennom en svært spesiell framtoning, å stå for introduksjonen av Makalausens revyer. Denne gang fikk han se seg selv i på scenen fra salen. På scenen var det nemlig sønnen, Jon Jacob, som hadde overtatt farens plass, og det hele i en glitrende parodi.

Så var showet i gang. Så godt som uten dødpunkter, godt regissert, og med en gjennomføring som viste at det var lagt en endeløs rekke av timer med forberedelser til grunn. Det hele ledet av regissør Ann Kristin Holt Mikalsen.

Parodier ble det mer av i showet. For nettopp det, og ordspill i de rareste varianter, ble gjennomgangstonen i revyen, som også var lagt opp med mye sang og musikk, og hvor det var ungdommelig musikksmak som rådet.

«I Kveld fra Lågendalen» er en revy preget i innhold av at det er ungdommer som står på scenen. Temaene er ungdommens hverdagsproblematikk, også med alvorlige undertoner med tema som mobbing og utfordringer med den nye medieverdenen, og den tar for seg ungdommens syn på voksenverdenen.

Så mange lokale «stikk» har ikke revyen med seg, men til gjengjeld er den sprudlende, morsom, og ikke minst et strålende eksempel på hva kreative og talentfulle ungdommer kan få til på scenen.

Premieren i går viste at ikke alt er på plass verken teknisk eller i spill, og at en musikalsk finpussing er på sin plass.

Vi nøt likevel den drøye timen på Bjerkely, og gleder oss til nye muligheter, både fra ungdommene og fra Makalausen selv.

Artikkeltags