Gå til sidens hovedinnhold

Åpne barnehager i Larvik kommune er vedtatt nedlagt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er brukere av Tjølling Åpen Barnehage og har nylig blitt informert om at alle åpne barnehager i Larvik kommune legges ned, uten at andre alternativer skaffes til veie.

Åpen barnehage har tilført og tilfører hverdagen glede og tilhørighet for barn og voksne. Hver uke samles personer fra blant annet Australia, Romania, Bosnia, innflyttere fra Oslo og Sandefjord og personer som har barnet sitt hjemme og ønsker å tilhøre et fellesskap.

Barn og voksne nyter svært godt av dette sosiale fellesskapet. For barna skjer lek og læring i gode, trygge rammer, noe som vil være en styrke å ta med seg videre, blant annet ved start i ordinær barnehage.

Vi er en god blanding av forskjellige nasjonaliteter. Åpen barnehage er altså en god arena for integrering – både med tanke på språk og kultur.

Åpen barnehage er noe vi ser fram til hver uke, et fellesskap for barn og voksne, trygt og godt, og et særlig viktig tilbud nå i disse tider hvor mye er stengt eller sterkt begrensa. Det hadde betydd mye for oss om dette fantastiske tilbudet fortsetter å eksistere.

Strategidokument 2021–2024 angir en årlig besparelse på kun 245.000 kroner per år for en tjeneste som har opp mot 50 brukere hver uke. Strategidokumentet sier: «Konsekvens: Barn må eventuelt søke ordinært barnehagetilbud.». Konsekvensene ved å stenge er betydelig større enn det som her er påstått.

I Larvik er de fleste barnehager fylt opp fra starten av barnehageåret og har ofte ikke kapasitet til å ta inn flere unger før neste august.

Larvik kommune har tidligere kommunisert at de ønsker å satse på barn og unge. Her viser kommunen det motsatte og vi ønsker på det sterkeste at dette endres.

Vi håper Larvik kommunen ser verdien i å opprettholde dette tilbudet til våre yngre innbyggere og viser seg som en attraktiv kommune for barnefamilier, og dermed gjenåpner åpen barnehage.

Kommentarer til denne saken