Åpne campingplasser i langhelgene

CAMPINGFORBUD: Nå viser det seg etter at saken ble behandlet at bransjen ikke er så unison likevel, skriver artikkelforfatteren i saken.

CAMPINGFORBUD: Nå viser det seg etter at saken ble behandlet at bransjen ikke er så unison likevel, skriver artikkelforfatteren i saken. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I kommunestyret forrige torsdag fremmet jeg et forslag på vegne av BedreLarvik om at campingplassene også skulle få lov til å være åpne i langhelgene. Jeg hadde fått i oppdrag av partiet om å fremme et endringsforslag i kjølvannet av diskusjonen vi hadde hatt i partiets gruppemøte.

De som fulgte kommunestyret eller har sett det i ettertid kan nok konkludere med at forslagstiller, altså meg, fikk så «ørene flagret» fra de fleste hold. Det var ikke måte på hvor uansvarlig jeg og mitt parti var i disse spesielle tidene vi nå var inne i. Det å utvide rådmannens forslag var så ille at jeg ble rådet til å trekke forslaget. Det var snakk om 4 ekstra dager må vite. Mye av argumentasjonen mot undertegnende gikk på at forslaget var laget sammen med næringen. «Campingnæringen har kommet med helt konkrete forslag for mai måned» står det i saksframlegget fra rådmannen. Det ble uttrykt både fra ordfører og flere av kommunestyrerepresentantene at man måtte støtte seg på smittevernoverlegen og de som driver campingplassene. Hvordan argumenterer man mot en hel bransje?

Nå viser det seg etter at saken ble behandlet at bransjen ikke er så unison likevel. Jeg har fått flere støtteerklæringer forståelig nok fra campinggjester både fra Larvik og utenbys. Det som er mer interessant er at jeg også har fått støtteerklæringer fra drivere av campingplasser. Hvordan kan det ha seg? Som folkevalgt kan vi ikke ringe rundt til alle campingplassene for å høre hva de mener før kommunestyremøtet. Man må jo gå ut ifra at hvis det sies i saksframlegget at bransjen har jobbet tett med administrasjonen, så har de det. Men bør ikke da administrasjonen fortelle oss folkevalgte at det var dissens blant driverne? At noen ønsket enda flere dager åpent enn vårt forslag. Er ikke det realt før vi avgjør saken?

At de som driver campingplassene heller ikke ønsker å fortelle sin versjon offentlig i ettertid blir bare trist. Hva eller hvem er de redde for?

Jeg oppfordrer alle de involverte til å kontakte BedreLarvik eller sine respektive politiske parti i god tid før 10.juni. Det er neste gang vi skal diskutere åpning av campingplasser. Vi som folkevalgte er helt avhengig av god dialog før vi avgjør viktige saker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.