Gå til sidens hovedinnhold

Aps ufravikelige krav...

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Ingen kommunale tjenester skal konkurranseutsettes eller privatiseres»! Dette skal altså Høyre være med på og underskrive. Helt utrolig og skremmende. Kommunens fremste oppgave skal være å kontrollere virksomheter – sjekke at lover og regler blir overholdt i pakt med det arbeidsgivere og arbeidstakere er blitt enige om. Forstår ikke Høyre at AP's krav er at de fortsatt skal forbeholde seg retten til å kontrollere seg selv?

De av oss som har vært politikere før vet utmerket godt hvordan tabber og feil begått av kommunalt ansatte skjules og feies under teppet uten at det får konsekvenser av noen art. De få gangene feil er kommet det politiske nivået for øre, har den ansvarlige kommunalt ansatte stått fram og sagt: «Jeg tar ansvaret»! Ingen konsekvenser.

Poenget mitt er ikke på noen må å si at kommunalt ansatte gjør en dårlig jobb, men kun peke på at det å kontrollere seg selv og egen virksomhet ikke alltid er en god kombinasjon. Konsekvensene med kontroll for folk i det private næringsliv kan bli katastrofale.

De offentlig ansatte kontrollørene kan være ubarmhjertige! Men mot seg selv ...? Nå virker det som kommunen ikke tåler at noen driver ting bedre og smartere enn dem selv, og tjener de attpåtil penger er det forferdelig. Da er det altså bedre at det offentlige sørger for å få monopol, og får kontrollere seg selv?

De vil ikke ha konkurranse. Forstår ikke at det kan være innovativt – kan endre ting til det bedre. Det er trist. Men tristeste er det at Høyre er med på det.

Skal vi i Larvik få den kommunale økonomien på rett spor, må vi være innovative og løse oppgavene på en smartere måte. Hvis løsningen finnes andre steder enn i kommunen, da skal vi altså være nødt til å si nei?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.