Gå til sidens hovedinnhold

Ragnar Johannesen ble æresmedlem i Larvik Arbeiderparti

Artikkelen er over 3 år gammel

Jubilantene sto nærmest i kø da mangeårige medlemmer ble hedret i Larvik Arbeiderparti. Og mest stas ble det rundt Ragnar Johannessen, som ble utnevnt til æresmedlem.

Æresmedlemskap i Arbeiderpartiet er det ikke mange som får, det skal en virkelig gjøre seg fortjent til. En som har gjort det gjennom sitt mangeårige virke i partiet og i kommune- og fylkespolitikken er Ragnar Johannessen. Han meldte seg inn i 1960, og startet sin politiske karriere umiddelbart som vara til kommunestyret.

Valget etter resulterte i fast plass. I 1980 ble han valgt inn i fylkestinget, men så ble han fylkesrevisor, og vendte tilbake til kommunepolitikken. Her er han som kjent fortsatt, og har også to år som ordfører og to år som varaordfører bak seg.

En slik innsats fortjener virkelig å bli belønnet med Arbeiderpartiets høyeste utmerkelse, æresmedlemskap.

 

Ellen Olsen og Kåre Tørresdal har begge vært medlemmer i Arbeiderpartiet i mer en 70 år, og begge ble tildelt æresbevisninger for lang og tro tjeneste.

Ellen Olsen hadde sitt politiske virke i Brunlanes, der hun var medlem i kommunestyret og skolestyret, i tillegg til styreverv i Brunlanes Arbeiderparti, Brunla ungdomsskole og Stavern og Brunlanes sykehjem.

Best huskes kanskje Ellen Olsen for sitt utrettelige virke i Arbeiderpartiets kvinneutvalg. Hun var medlem i Vestfold Arbeiderpartis kvinneutvalg i flere år, og var hele tida aktiv i Tanum Arbeiderlags kvinnegruppe, de siste 10 åra som leder.

Kåre Tørresdal ble valgt inn i Stavern bystyre i 1979, og var ordfører der i 1984-1987. Han fortsatte i kommunestyret i Larvik etter kommunesammenslåinga, og er fortsatt varamedlem. Fylkespolitikken har han også vært innom. Han har vært leder i kommunens eldreråd i mange år og lagt ned utallige timer som styremedlem i Larvik Arbeiderparti.

Helge Hansen, Ingeborg Wittersø Skancke og Lisbeth Simensen fikk sine velfortjente æresbevis etter hele 50 års medlemskap.

Gull, sølv og bronsemerker ble gitt som anerkjennelse for 40, 30 og 20 års medlemskap.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.