– Ja, jeg er nervøs, jeg har jo levd i denne boblen i snart to år.

Ingrid Kristina Johansen legger et lite nøkkelknippe i sølv, foran seg på kjøkkenbordet.

– Jeg aner jo ikke hvordan Yndlingsknippet blir mottatt ute i verden,  men nå har vi satset og da står vi løpet ut.

Den perfekte gave

Hvert år blir det i snitt født 60.000 barn i Norge. For to år siden var sønnen Olav en av dem.

– De fleste bruker mye penger på bursdag- og dåpsgaver, sier Johansen.

– Ofte ender man opp med å betale mange penger for en presang som ender opp i en skuff . Samtidig la jeg merke til hvor utrolig glade gutta mine var i å leke med nøkler.

Og sånn ble en unik ide skapt.

Les også: Regjeringen vil gi 100 millioner til gründere

– Yndlingsknippet er en sølvrangle bestående av ulike nøkler som symboliserer verdier som for eksempel kjærlighet og trygghet. Du kan selv velge hvor mange du ønske å sette på knippet. Knippet er en varig, men samtidig praktisk gave, og er noe barna kan bruke og ha stor glede av. Et mye tryggere alternativ enn foreldrenes nøkkelknippe.

Ideen fikk tidlig støtte fra Innovasjon Norge.

– De bidro blant annet med midler til å gjennomføre en brukerundersøkelse, som ga veldig gode score. Da kjørte jeg på.

Ingrid Kristina Johansen kunne ingenting om å starte egen bedrift.

– Jeg har vært fire år i Forsvaret men ga meg etter ett år på Krigsskolen. Etterpå utdannet jeg meg til å bli motedesigner ved Esmod i Oslo og jobbet blant annet med å sy brudekjoler for Cecilie Melli.

Men så kom barn en, og barn to.

– Opprinnelig er både jeg og min mann fra Finnmark, men mine svigerforeldre flyttet til Larvik for åtte år siden. Siden har to av min manns søsken kommet etter, og for ett år siden fant vi dette huset og falt pladask.

Ny hverdag ved havet

Etter ti år Oslo, startet familien Johansen et nytt liv ved sjøkanten i Rekkevik.

– Min mann jobber fortsatt som advokat i Oslo og pendler to dager i uka. Når folk har spurt meg om hva jeg gjør, er det ikke alltid like lett å forklare, fordi det er mye planlegging og tålmodighet i begynnelsen. Men jeg er altså gründer, med en svært bratt læringskurve.

Hun har sølvleverandør i Årnes, tekstilleverandør i Tyskland og nøkkelringer fra Kina.

– Det har vel gått hundrevis av mailer til Kina, ler Johansen.

– Tanken var å få posen og hanken sydd i Kina, men kvaliteten var ikke bra nok. Så nå syr jeg selv. Det er jeg fornøyd med, da har jeg større kontroll på sluttproduktet.

– Hvordan kommer du i kontakt med de riktige folkene?

–Jeg googler. Alt er nytt for meg, hvordan jeg gjør hva og hvem jeg skal oppsøke. Gaveesker, hjemmesiden, logo, regler, krav og produktfoto. Foreløpig gjør jeg det aller meste selv, men min mann er best på regnskap.

– Hva er ambisjonen?

– Å vokse. Få en eller to ansatte. Jeg er så heldig at jeg snart flytter inn i nye kontorer i Hølen. Det gleder jeg meg veldig til, det blir godt å komme seg ut av «gjemmekontoret».

Bruker sosiale medier

Til uka starter det for alvor. På det gråmalte stuegulvet ligger plakater til stand på årets Gave- og Interiørmesse i Lillestrøm.

– Håpet er selvfølgelig at en av de store gullsmedkjedene skal vise interesse, men det viktigste blir å få knippet ut i butikkene. Gullsmed Rønning ligger an til å bli første forhandler i Larvik. I tillegg åpner jeg nettbutikken min i oktober og jeg bruker sosiale medier aktivt.

– Hva om Yndlingsknippet eksploderer i markedet?

- He-he. Da får jeg sette inn en annonse i ØP hvor jeg søker folk som kan sy.