Gå til sidens hovedinnhold

Årets minnemarkering i varm vårsol

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om minnemarkeringen ble noe annerledes enn planlagt, ble det fortsatt høytidelig stemning foran Larvik kirke fredag ettermiddag.

For nøyaktig 75 år siden kunne vi endelig heise flagget og erklære Norge for atter et fritt land. Frigjøringsdagen 8. mai betyr mye for mange, og her i Larvik ble det i tradisjon tro markering ved Larvik kirke. Sola varmet godt denne ettermiddagen og flere hadde tatt turen for å takke og minnes dem som kjempet og omkom under andre verdenskrig.

LES OGSÅ: Lover en solid markering i hele kommunen: – Det er viktig at vi ikke glemmer

- Vi takker dem som sto opp for våre verdier da det gjaldt som mest. Vi hedrer alle veteraner og veteranfamilier fra andre verdenskrig, krigsseilere og motstandsfolk, og veteraner fra internasjonale operasjoner som med det norske flagget på skulderen har gjort en innsats for landet og friheten, både hjemme og ute. Vi minnes alle de som har fått sine liv ødelagt eller ble revet bort, sa ordfører Erik Bringedal i sin aller første 8. mai-tale.


LES MER: Noni fra Langestrand (99) var kurer under krigen: – En ære å bli spurt

Grunnet corona-pandemien fikk årets markering en litt annen form enn det som var opprinnelig planlagt. Likevel ble foretatt kransenedleggelser på elleve forskjellige minnesmerker i kommunen. Og minnet og æren om de som har bidratt til at vi fortsatt kan leve fritt i et trygt land, lever videre.

– Vi lyser fred over våre falne og ærer våre veteraner som har bidratt til at vi fortsatt kan leve i et trygt og godt land. Dere er alle våre helter, avsluttet Bringedal.


Markeringen ble rundet av med nasjonalsang, og ikke minst en oppmerksomhet til veteranene Noni Bonnevie Segelcke, Jan Thomas Høeg og Peter L. Nissen.

Kommentarer til denne saken