– Håper å kunne inspirere unge til å lære seg å spille et instrument slik at ikke alt blir elektronisk

ÆREFRYKT: Det er med litt ærefrykt vi gjør det, den eldre generasjonen er langt mer rutinerte enn oss, og vi må strekke oss litt, men det blir alltid mest moro, sier August M. Stubø.

ÆREFRYKT: Det er med litt ærefrykt vi gjør det, den eldre generasjonen er langt mer rutinerte enn oss, og vi må strekke oss litt, men det blir alltid mest moro, sier August M. Stubø. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Latteren satt løst og tonene trillet lett da tre brødre og deres sønner viste stor bredde på Galeiscenen søndag kveld.

DEL

Det var et variert låtvalg de 55 betalende publikummerne som hadde tatt turen til Galeiscenen fikk servert. Et repertoar som bar tydelig preg av at det ikke bare var seks gode musikere på scenen, men også seks svært ulike låtskrivere med hvert sitt musikalske uttrykk.

– Jeg var så heldig å ha onkelen min (Hans) som lærer på videregående, sier Jørgen som introduksjon til en av sine låter. Han ga meg i oppgave å skrive melodi til en tekst kalt «Everlasting love». Jeg har så sær musikksmak at jeg måtte helt tilbake til tiden på videregående for å finne noe som passet i denne sammenhengen, ler han.

Stavern-publikummet lot seg flyte med i jazzens verden, for så å plutselig få fast fotfeste igjen med tydelig folketoneinspirerte partier, og latteren satt løst under Nils Mathisens små humoristiske anekdoter mellom låtene. To sett med en kort pause ble avsluttet med ekstranummer og stående applaus.

(Saken fortsetter under fakta og bilde)

God musikalsk variasjon

Med Brødrene Mathisen + next gen. på Galeiscenen

For tredje sommeren på rad stilte brødrene Mathisen med tre sønner på Galeiscenen i Stavern søndag kveld, for den første av to konserter denne sommeren.

Hans Mathisen (gitar), sønnene August Mathisen Stubø (gitar) og Mathias Mathisen Stubø (trommer), Per Mathisen (bass), Nils Mathisen (tangenter og vokal) og sønnen Jørgen Krøger Mathisen (fiolin).

Sær for noen, i en musikkverden snart uten særhet

– Musikken vår blir kanskje for sær for noen, påpeker Nils Mathisen etter konserten.

– Musikken vi hører mange steder i dag blir generelt mindre og mindre «sær», og den er ofte ikke spilt på instrumenter lenger. Vi håper på å kunne inspirere unge til å lære seg å spille et instrument slik at ikke alt blir elektronisk.

– Det er stas å få spille sammen her på Galeiscenen sier August M. Stubø, som har gått i faren Hans sine fotspor med gitaren.

– Det er med litt ærefrykt vi gjør det, den eldre generasjonen er langt mer rutinerte enn oss, og vi må strekke oss litt, men det blir alltid mest moro. Vi får ikke tid til å øve så mye sammen, så det føles litt som at låtene våre blir helt «nye» fra konsert til konsert, derfor er det ekstra gøy at det blir to konserter denne gangen, legger August til, og gleder seg til tirsdagens konsert.

– Musikalsk tar de oss snart igjen, bryter Nils inn, de har til dels gjort det allerede. Det kan bli litt kniving på øving, noen uoverensstemmelser om hvordan uttrykket skal være, men så fort vi står på scenen er vi sirkushester, og jeg tror faktisk det er en fordel for dynamikken oss imellom at vi kjenner hverandre så godt også privat.

LES OGSÅ: Redd for at tyver følger med på huset i Stavern

(Saken fortsetter under bildet)

FORNØYDE: «Tenk hvordan det er på juleselskap hjemme hos den familien da!» utbryter Arve Karlsen og Catrine Villmarksdottir på vei ut av lokalet etter endt konsert.

FORNØYDE: «Tenk hvordan det er på juleselskap hjemme hos den familien da!» utbryter Arve Karlsen og Catrine Villmarksdottir på vei ut av lokalet etter endt konsert. Foto:

«Utrolig kult å høre på ...»

«Tenk hvordan det er på juleselskap hjemme hos den familien da!» utbryter Arve Karlsen og Catrine Villmarksdottir på vei ut av lokalet etter endt konsert:

– Jeg kjenner godt til de tre brødrene Mathisen, men det er noe helt spesielt som skjer når de har med seg den yngre garden. De får et nivå å strekke seg etter, og med seks så forskjellige musikalske uttrykk som møtes, og så gode musikere blir det bare utrolig kult å høre på.

Sønnene Mathisen er ikke arvelig belastet, de er arvelig tilgodesett.

Artikkeltags