Quiz og lokalhistorie med Nyhus

Vandrebanen: Den såkalte «vandrebanen» ved det gamle kurbadet innunder Bøkkerfjellet.

Vandrebanen: Den såkalte «vandrebanen» ved det gamle kurbadet innunder Bøkkerfjellet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Per Nyhus byr på quiz på Mikrobryggeriet, får du litt ekstra med på kjøpet.

DEL

«Dagens lille lokalhistorie» er et nytt innslag i Per Nyhus månedlige bildequizer på Mikrobryggeriet. Og denne gangen skal det handle om den gang Larvik Bad lå ved Lilleelva.

– Det gamle kurbadet startet her nede i 1880, året før jernbanen ble åpnet, forteller quizmasteren. Men forholdene var langt fra ideelle på den trange lille trekanten mellom Bøkkerfjellet på den ene siden og Storgata og den nye jernbanen på utsiden. Så etter åtte-ni år flyttet hele etablissementet til bryggerieier Chr. Christiansens forhenværende eiendom innunder Bøkeskogen, nå kjent som Badeparken. Disse minikåseriene med bilder til har gjerne lagt beslag på fire-fem minutter i forkant av selve konkurransen, forteller Nyhus

Quiz: Per Nyhus byr på quiz den siste onsdagen i hver måned på Larvik Mikrobryggeri.

Quiz: Per Nyhus byr på quiz den siste onsdagen i hver måned på Larvik Mikrobryggeri.

Les også: Mikrobryggeri i Larvik

Les også: Gode låter på Mikrobryggeriet

Hittil har temaene vekslet mellom gamle aprilspøker i ØP, en gigantonomisk byplan fra 1920, interessante detaljer på et bykart fra 1688 og nå siste gang byens noblesse tidlig på 1800-tallet «og trønderen det skulle en kule til».

Bildequizene i Mikrobryggeriet går alltid av stabelen siste onsdag i hver måned., slik at neste quiz – for øvrig nr. 40 i rekka kommer denne uken.

– Som vanlig vil den inneholde et bredt spekter av emner, både lokale, globale og generelle, forteller Per Nyhus.

Artikkeltags