Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer støttemarkering utenfor skolen

Mandag 23. november arrangerer lærere og elever ved musikk- og danselinja på Thor Heyerdahl en støttemarkering for linja utenfor skolebygget.

– Vi har nøkkelpersoner i kulturlivet i Larvik, samt utvalgte kommune- og fylkespolitikere, forteller Magnus Brekke Aalbu på vegne av elever og lærere.

«Blir forslaget vedtatt blir det ikke tatt inn noen nye 1. klassinger høsten 2021, mens nåværende elever får fullføre sitt løp. I løpet av tre år vil linja slik være historie. Det haster å få sagt hva vi mener, slik at de som skal ta beslutningen får øynene opp for hva vi er i ferd med å miste. Derfor ønsker lærere og elever ved musikk- og danselinja på Thor Heyerdahl å invitere til en protestmarkering utenfor skolebygget mandag», skriver elever og lærere i oppropet.

På grunn av smittevernhensyn kan ikke arrangøren samle så mange som mulig. Derfor er det noen spesielt inviterte støttespillere av kulturlivet i Larvik, representanter fra Larvik kommune, i i tillegg til at fylkesordfører, utdanningsdirektør og utvalgslederne for hovedutvalg for utdanning og kompetanse og hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i fylket.

«Vi ønsker å slå ring rundt skolen vår ved å stille opp med fakler foran og rundt deler av skolebygget, samt å overlevere en utskrift av alle underskriftene vi har fått på oppropet for å bevare linja til fylkespolitikerne. Det blir også appeller og kunstneriske innslag fra elever», forteller elever og lærere.

Kommentarer til denne saken