Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerte sommerkurs – med en helt egen korona-vending

I helgen har Tjodalyng Skolekorps arrangert sommerkurs for korpsungdommen i distriktet. 16 musikanter samlet seg til en flott helg på Gavelstad Gjestegård.

FRA LESERNE: Det er ingen tvil om at de siste månedene har vært veldig spesielle. Konserter og samlinger har blitt avlyst. Øvelser har blitt gjennomført som nettmøter. Vi har marsjert ute med god avstand, og vi har til og med trent på en egen korona-vending for å kunne snu oss i henhold til smittevernreglementet når vi er ute og marsjerer.

Det var derfor stor sorg da årets tradisjonelle sommerkurs (i regi av NMF Sør) måtte avlyses av hensyn til smittevern.

«Ungdommene våre har vært utrolig tålmodige gjennom korona-perioden. De har avstått fra russefeiringer og de har holdt avstand til venner. Korpsturen vi skulle hatt til Göteborg ble avlyst. Korpsfestivalen vi skulle hatt på Tjodalyng ble avlyst. Den tradisjonelle 17. mai-samlingen på Tjøllingvollen ble avlyst. Filmmusikk-konserten vi skulle hatt i Munken ble avlyst. Et sommerkurs var virkelig et lyspunkt som mange hadde gledet seg til.» sier leder Jørn E. Angeltveit

I Tjodalyng started vi derfor prosessen med å tenke på et alternativt opplegg. Leder i skolekorpset, Jørn E. Angeltveit, luftet ideen om å ha et eget sommerkurs på Gavelstad. Nestleder Maria S. Haugen og dirigent Bente S. Berge tente umiddelbart på ideen. Gavelstad er nemlig et legendarisk sted når det kommer til sommerkurs for korps, og alle tre har hatt mange fine sommerkurs her.

Gavelstad Gjestegård har huset tusenvis av korpsungdommer over flere tiår. Dersom du spør noen voksne korpsmusikanter om Gavelstad den dag i dag, så vil du garantert få høre mange gode historier fra stedet. Gleden var derfor stor da Gavelstad kunne finne fram en ledig helg til oss.

Egil Lysebo stilte gladelig opp som dirigent og musikalsk ansvarlig for kurset. Egil er en av landets fremste korpsdirigenter og avdelingsleder for musikklinja på SVGS. Han har også hatt mange fine somre på Gavelstad.

Gjennom helgen har vi spilt masse spennende musikk. Vi har spilt alt fra originalverk for korps til renessansemusikk, og alt fra filmmusikk til bokmusikk (altså musikk som er skrevet til litterære verker).

«Alle musikantene har hatt særdeles viktige roller i sommerkorpset, og alle har fått utfordringer som de må jobbe med. Nå kommer de tilbake til skolekorpsene sine godt rustet for en ny sesong.» sier kursets dirigent Egil Lysebo.

Selv om det har blitt mye spilling, har det selvsagt blitt tid til mye lek og moro. Akkurat sånn som en sommerleir for ungdommer skal være. Alle ungdommene reiser hjem med mange gode minner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.