Arven etter Larvikslista

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Partiet Bedre Larvik skuffer. Å skape et bedre Larvik krever vilje til å arbeide konstruktivt på tvers av gamle og nye skillelinjer. Vi kan ikke skape et godt lokalsamfunn ved å ri kjepphester og markere revir. Vi var i sin tid initiativtakere og aktive medlemmer av Larvikslista i to kommunestyreperioder fra 2003 – 2011. Vi, og alle de andre som engasjerte seg i arbeidet med byutvikling i den perioden, hadde ett hovedmotiv. Mange tror at det var fergeflytting og kulturhusbygging, men det var bare gode effekter av våre ideer og politiske visjoner. Vårt overordnede mål var å være pådrivere for en ny politisk kultur med bredest mulig oppslutning om framtidsrettet og konstruktiv byutvikling. – Å arbeide konstruktivt sammen!

Holdningen la grunnlag for en politisk ånd som resulterte i viktige beslutninger og store løft for byen. Representanter for flere politiske partier forteller oss i dag at andre holdninger og en mer positiv energi preget det politiske arbeidet rundt Larvikslista de årene dette sto på. Men det er historie nå. Larvikslista hadde sin tid, den er over. Nye krefter og ideer skal overta. – Vi var derfor forventningsfulle da det dukket opp et initiativ på tvers av kommunegrensene mellom Lardal og Larvik som kalte seg Bedre Larvik. Tenk at noen utenfor den politiske høyre-venstre aksen ville påta seg et ansvar for å samle krefter! Fjordbyvisjonen trenger pådrivere med diplomatiske evner og høye ambisjoner om å skape nye og nyttige løsninger sammen med andre. Stor ble derfor skuffelsen når det blir synlig at Bedre Larvik svikter en slik rolle. Vi ser dessverre stadig eksempler på revir-markeringer, populisme og manglende respekt for meningsmotstandere.

Flere av oss kommer til å gå i ulike politiske retninger med våre stemmesedler i år. Der vil vi jakte på personer i de ulike partiene som har vilje og evne til å føre Larvikslistas visjoner videre. Mennesker som vil skape en fjordby hvor vi respekterer hverandre og løfter i flokk.

Den holdningen finner vi dessverre ikke hos Bedre Larvik. Partiets måte å drive politikk, ser i stedet ut til å kunne bidra til et verre Larvik. Vi vil gi derfor gi personstemmer på valglistene til kandidater som vil skape et bedre Larvik, ikke til dem som bare kaller seg for det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.