– Dette blir min siste oktoberfest, slår Torbjørn Aglen fast og vil samtidig være tydelig på at dette ikke er slutten på alt han driver med.

Det blir for mye jobbing og han innser at han ikke kan si ja til alt lengre. Alt utstyr til ekstra arrangementer forsvant i brannen for en tid siden.

– Jeg kan ikke begynne å investere i alt dette igjen. Det ser jeg mørkt på, sukker han.

Men når han først skal slutte med de store oktoberfestene på Torget, så vil han ha sin egen drømmeavslutning.

– Da må jeg jo avslutte med stil, med brask og bram, gliser han og ser tilbake på 12 år med oktoberfester, både den morsomme opplevelsen og slitet med å arrangere de mellom all annen drift.

LES OGSÅ: Her må de redusere åpningstidene fremover: – Prisene kan ikke settes opp, da forsvinner gjestene

Drømmen om sirkustelt

Den første oktoberfesten på torvet hadde et partytelt på 5x10 meter. De siste årene har det vært 12x20 meter telt stående på Torget. Hele tiden har Torbjørn drømt om et sirkustelt til denne festen. Men det er dyrt.

– Nå vil jeg ha et stort sirkustelt på 350 kvadratmeter. Da kan vi ikke være på Torget. Den store statuen midt på der gjør det umulig med slike telt, røper han.

Dermed må festen flyttes til bakgården ved Glassmesteren.

– Der er det mulig nå, etter at huset bak der brant. Hadde det stått der hadde jeg aldri kunnet gjøre det. Nå er bakgården så stor at det er mulig med store konserter der også, skravler han i vei.

Ikke det at han planlegger store konserter altså. Han skal jo slutte med oktoberfestene av en grunn.

Parkeringen på plassen stenges dermed fra 19.–24. oktober for festlighetene. Den store oktoberfesten er planlagt på lørdag og håpet om en stor quizkveld på fredagen er en ekstra fristelse for arrangøren.

Det store bandet

Med 30 års erfaring fra scenen iført lederhosen og gøyale hatter er ti mann store Oslo Blaaseorkester en oktoberdrøm Torbjørn Aglen har hatt i mange år.

– Det er seks år siden jeg begynte å drømme om denne store varianten, både med sirkustelt og dette spesielle bandet, forteller han.

Grunnen til at arrangementet kommer så sent i oktober er faktisk bandets skyld.

– Jeg kontaktet de i januar og da hadde de bare den ene lørdagen ledig. Hele arrangementet, med band og dette teltet blir forferdelig dyrt, men det får det bare bli en siste gang, avslutter Aglen.

LES OGSÅ: Mann skallet til Torbjørn og måtte roes ned med pepperspray: – Det er vel 20 år siden sist jeg opplevde noe sånt