Kongegata – atkomst på to nivå og nok parkering!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerEt hovedargument mot Kongegata er parkering for dem som skal reise med toget og kommer fra Halsen, Tjølling, Ula, Kjerringvik, Stavern, Helgeroa, Nevlunghavn, Kvelde, Svarstad og resten av Larvik og Lardal. Og hvordan skal bussene komme seg dit? Temaet går igjen i flere leserbrev.

Selv om vi i framtiden ikke vil ha så mye bilbruk som nå, velger vi å ta utgangspunkt i dagens situasjon. Først i 2032 skal det hele stå ferdig og da vil mye ha skjedd. Men det er viktig å forstå hva som ligger av muligheter selv med dagens parkeringsløsninger. 

Bildet viser stasjonens nedre nivå i 3D animasjonen til Bane NOR, med atkomst og av/påstigning helt ned mot Storgata/Møllegata. Enkelt å komme til for både buss og bil, og det blir heis opp til perrongene!

Når den gamle toglinjen fjernes, vil det bare være å krysse Storgata og gå 100m til den store parkeringen i Hammerdalen, eventuelt til et framtidig parkeringshus der. Det blir også god plass til flere busstopp når den gamle toglinja fjernes. I dag er det 24t gratis parkering ved Tollboden. Gangavstanden derfra til ny stasjon i Kongegata vil faktisk bli kortere enn hva den er til dagens stasjon!

Dagens betal-parkering på Storgata kan fortsatt benyttes med ca. 4–5 min gange til stasjonen.

«Kiss and go»-parkeringen for henting/avstigning har nå 9 plasser (som Drammen). Like mange, eller flere vil komme ved perrongen med Kongegata stasjon, fordelt på Storgata/Møllegata og ved øvre nivå oppe i byen. Hvis man vil beholde dagens «bussterminal» i sentrum, så er det bare 300 meter å gå dit fra en ny stasjon i Kongegata. Uten bakker, forbi butikker og over torget, noe som i selv gir mer byliv.

En stasjon i Kongegata ligger helt ideelt til for parkering. Atkomst nede ved Storgata/Møllegata er flott for dem som kommer utenbys fra. Ved torget blir det parkering både for dem som kommer med bil, bor nærmere sentrum og vil sykle og eller gå til stasjonen. Det blir like lett å komme seg dit for alle som bor i byen, enten de kommer fra Nanset eller Langestrand, Byskogen eller Sanden. Alle slipper de bratteste bakkene, fordi man får atkomst fra to nivå! Og heiser!

Dette oppnår man ikke med å legge stasjonen i Indre havn, og slettes ikke med alternativene utenfor bykjernen. Og kommer man som turist eller forretningsreisende med toget, for eksempel etter å ha landet på Torp, blir det gangavstand til alle byens hoteller og overnattingssteder fra Kongegata stasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags