[Nettavisen] – Vi har hatt trøbbel siden mellom klokken to og tre og feilen skyldes et nettverksproblem som gjør at vi ikke får kontakt med kjernesystemene våre, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Dalsbø i DNB til Nettavisen.

Problemene rammer tjenester i nettbanken og Vipps. Dessuten vil enkelte betalingskort være ubrukelig som følge av problemene. 

– Vi får ikke utført oppgavene vi ønsker for kundene våren. Det rammer tjenester i nettbanken og enkelte manuelle tjenester for kundene. Kort som ikke har en kredittkortløsning vil man ikke kunne bruke. Det gjelder kun et mindretall av kortene, som ungdomskort og kort uten reserveløsninger, sier Dalsbø.

Han har ikke oversikt over hvor mange som er rammet at korttrøbbelet, men det vil blant rammet brukere av Visa Electron. 

– Visa med kredittkortdel og MasterCard vil gå over på reserveløsninger sine, men nettbanken er nede for alle, i likhet med Vipps, sier Dalsbø.

Han sier det er vanskelig å si når problemene er løst.

Vi har satt alle ressurser på saken. Vår leverandør Evry jobber også på spreng. Vi mener vi har funnet årsaken, så nå vi rette det opp i det, sier Dalsbø.