Gå til sidens hovedinnhold

Rykket ut etter giftalarm

Artikkelen er over 3 år gammel

Brannvesenet måtte mandag formiddag ta seg av en mistenkelig pakke på Barkåker.

(Tønsbergs Blad)

Rett etter klokken 11.30 ble brannvesenet tilkalt etter at det var oppdaget en liten lekkasje fra det som blir kalt et kjent produkt, som kom med posten.

– Vi hadde meget raskt full kontroll på den lille lekkasjen. Produktet som ble levert av Posten er giftig og etsende, men var pakket og forseglet forskriftsmessig. Vi tok forsendelsen ut, la de aktuelle pakkene over i egnede plastbeholdere på pall. Disse blir hentet av Ragn-Sells som håndterer pakkene videre som farlig gods på godkjent vis, sier beredskapskoordinator Andrew C. Wright til Facebook-siden til Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

Han sier videre at brannvesenets folk oppdaget at det var noe væske på gulvet, og helte på et nøytraliserende middel. Deretter tok de opp sølet, og la det i plastbeholdere for farlig gods.

LES OGSÅ: Nabo hadde kjent røyklukt i flere dager – brant fremdeles i bålet

Tok alle forholdsregler

Beredskapskoordinator Wright sier videre at de to mannskapene som håndterte forpakningene var iført spesielle drakter og hadde åndedrettsbeskyttelse. Ingen av dem hadde søl på seg da oppdraget var ferdig. Likevel valgte mannskapet å rense alt.

– Vi har ikke testet sølet, og kan ikke si med sikkerhet at det var det giftige og etsende innholdet i forpakningene som hadde lekket ut. Det kan også være at væsken som gjorde forpakningene fuktig utvendig kom fra en annen leveranse, eksempelvis spylervæske. Uansett håndterte vi situasjonen som om det skulle være det giftige og etsende stoffet, sier Andrew C. Wright.

LES OGSÅ: Brannstasjonen utsatt for hærverk

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.