– Velkommen til Barnas By!

Spente på ny satsing: Ansvarlig redaktør Terje Svendsen, Hans Jørgen Sandnes som har utformet Barnas By og kanalsjef Bjørn Tore Sandbrekkene, viser fram headingen til Barnas By. (Foto: Kjersti Bache)

Spente på ny satsing: Ansvarlig redaktør Terje Svendsen, Hans Jørgen Sandnes som har utformet Barnas By og kanalsjef Bjørn Tore Sandbrekkene, viser fram headingen til Barnas By. (Foto: Kjersti Bache)

Artikkelen er over 6 år gammel

Stor nysatsing fra Østlands-Posten. Her finner du

DEL

Jul er tid for gaver og overraskelser. I dag starter vi et eget nettsted som skal være barnas eget: Barnas by. På selveste julaften får leserne bli kjent med våre nye lørdagssider: BØK Lørdag, der Barnas By også blir å finne i papiravisa.

HER FINNER DU BARNAS BY

Østlands-Posten samarbeidet med Hans Jørgen Sandnes i Sandnes Media allerede i 2008 da vi ga ut magasinet BØK. Der tegnet han barnesiden, og vi snakket om muligheten til å lage et eget nettsted for barn.

– Jeg tente på ideen om at alle som har noe på hjertet for og om barn, kan få et eget nettsted. En brukergenerert by i det som må være Larviks mest spennende arena: Østlands-Posten på papir og nett. Det er helt ideelt, sier ansvarlig redaktør Terje Svendsen.

Barnas By kan du klikke deg inn på via op.no./barnas-by. På siden vil du finne alt fra en aktivitetskalender for Larvik rettet mot barn, bokanmeldelser, filmtips, bursdagsbarn, spennende nettsteder for barn og masse mer.

– I Sandnes Media har vi jobbet med barneprosjekter for Larvik Bibliotek, Larvik Museum og Larvik Kulturskole. Jeg så behovet hos alle: Å nå ut til et plattform med stort nedslagsfelt, sier Hans Jørgen Sandnes.

Han er kjent for å lage tegnefilmer av Alf Prøysens kjente viser, som Bolla Pinnsvin og Helene Harefrøken, som alle er vist på NRK Super – og som er kommet som egen DVD i disse dager.

Barnas By skal være et utstillingsvindu for alle barn og alle som driver aktiviteter for barn i Larvik.

– I første omgang har vi valgt oss tre hovedsamarbeidspartnere, og det er nettopp kulturskolen, museet og biblioteket – samt Bølgen, sier Terje Svendsen.

Han legger til at absolutt alle kan logge seg på og bidra i Barnas By.

– Ideen er at alle barn kan fortelle sin historie i Barnas By. Det er mulig å logge seg på og legge inn tekster, tegninger og mye mer, sier Hans Jørgen Sandnes, som på oppdrag fra Østlands-Posten har laget utformingen på nett og i papiravisa.

De som har lyst til å sende inn melodier og filmsnutter, må sende dem på mail til nettavisaop.no.

Da vi møtte lærerne på Larvik Kulturskole for å fortelle om Barnas By, møtte vi bare begeistring.

– Det er helt unikt at ei lokalavis kommer med et sånt tilbud. Dette er noe vi ikke har tort å drømme om, sa en av lærerne.

Det er altså inspirerte samarbeidspartnere som er med på å fylle Barnas By med liv.

– Barnas By skal være enkel å bruke. De som bare vil lese, kan klikke seg inn på op.no eller op.no/barnas-by. Vil du delta, må du logge deg på, og informasjonen om hvordan du blir medlem i Barnas By, kommer automatisk når du trykker på en av fuglene, forklarer kanalsjef for Østlands-Postens nettavis, Bjørn-Tore Sandbrekkene.

Fuglen du ser på denne siden, er guiden til Barnas By. Han flyr i tid og rom, og kvitrer om det den ser.

– Fuglen kvitrer i likhet med twitter, bemerker tegneren Hans Jørgen Sandnes.

I Barnas By vil vi også legge alle artiklene og bildene vi har i avisa og på nettsidene som har med barn å gjøre.

Barnas By blir dermed også barnas egen lokale nyhetskanal.

Og vi håper at alle organisasjoner, kristne foreninger, idrettsforeninger og lignende ser verdien av å legge inn sine arrangementer i kalenderen.

– Vi er veldig spente, og meningen er at det er barna selv og de som jobber med barn, som skal gjøre Barnas By til en levende by. Dette er en stor satsning for avisa, sier Terje Svendsen.

Her kan barn klikke seg inn til en reklamefri sone uten skumle innslag.

– Nå må vi ile til og si at siden som den framstår nå, ikke er helt ferdig. Det er først på julaften vi kan se Barnas By som den skal være. Vi driver og bygger den opp nå, sier Hans Jørgen Sandnes.

Så håper vi at alle som vil, klikker seg inn og bidrar. Det er bare å sette i gang!

HER FINNER DU BARNAS BY

Artikkeltags