Gå til sidens hovedinnhold

Beklager ...

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

... men jeg kan ikke unngå å bli litt trist (og litt flau) på Larvik sine vegne.

Hadde forleden besøk av en eiendomsutvikler fra en annen by. De vurderer Larvik som et av flere steder når de skal utvikle sin virksomhet videre. Jeg fikk gleden av å vise dem rundt i byen og øvrige deler av kommunen vår. Så på en rekke gode prosjekter som er utvikle av svært gode utviklere og byggmestere her i Larvik de siste årene. Og samtidig, med stolthet, vist fram områder som er under utvikling og på tegnebrett rundt om i vår flotte kommune.

Underveis så prater vi selvfølgelig mye om kommunen sine holdninger, planer og måte de samarbeider med utviklere og byggmestere på. Blir spurt om hvilke visjoner som foreligger fra det politiske og administrasjonens side i kommunene vår. Visjoner da selvfølgelig ifht. by og stedsutvikling. Og da kommer punktet jeg blir trist, flau og svar skyldig.

Med forbehold om at jeg ikke har fått med meg, kommunikasjonen av noen tydelige planer og visjoner fra både det politiske og administrasjonens side. Så var det dette jeg kunne vise våre besøkende, som er gjort av synlig stedsutvikling i den senere tid.

Jeg mener absolutt ikke, at det kommunen som skal drive den faktiske by og stedsutvikling. Det er samfunnet, menneskene som vil noe, det gode initiativet, skaperlysten, og de som vil være med å gjøre Larvik til et bedre sted, som skal drive den faktiske by og stedsutviklingen.

For at det skal skje, så må det foreligge klare og omforente visjoner, tydelighet, ønske og sterk vilje til tenkningen; «Så kult at dere vil utvikle dette, det skal vi få til, når passer det for deg at vi setter oss ned og tar en kaffe». Denne tenkningen må være gjennomgående i det politiske Larvik og fremfor alt i forvaltningen i kommunen.

Håper å høre noen stemmer som har visjoner og tydelighet fremover. Noen stemmer som kan gi oss noe å virkelig tro på, noe å brenne for i fellesskap, til det beste for alle i utviklingen av vår flotte kommune.

Kommentarer til denne saken