– Vi har rett og slett hatt litt sykdom hos dem som setter opp brøytestikker, og derfor ligger vi etter, forteller avdelingsleder drift og beredskap i Larvik kommune, Torodd Seierstad.

Skummelt å kjøre

Leseren som sendte en e-post til avisa skriver at han opplevde at det var skummelt å kjøre på Manvikveien da kommunen var dekket av snø her om dagen.

– Alt var hvitt, og det var meget vanskelig å følge veibanen. Brøytebilen hadde kjørt på kanten helt ut mot grøftene, og flere steder brøytet utenfor veien, skriver han.


Mannen forteller at dette gjelder blant annet Manvikveien, Askeveien og Sanniveien, og at det trolig også gjelder flere andre kommunale veier.

– Dette er skummelt på denne tiden. Glemmer storkommunen alt på utsiden av sentrum? spør mannen.

LES OGSÅ: Tviler på snødeponi ved Langemyr i vinter: – Fint, men vi forventer at prosjektet blir stanset for godt

Snart på plass

Torodd Seierstad forsikrer at det har kommunen ikke, men at det altså er akutt personellmangel som er årsaken til at man har vært sene med å få opp brøytestikker i år.

– Stikkene settes opp med en spesiell maskin, og vi skulle gjerne hatt flere som hadde kunne betjene denne. Det har vi dessverre ikke, og da blir vi lett rammet når noen ikke kan være på jobb.

– Det skal altså være brøytestikker også på disse veiene, og jeg regner med at de skal være på plass i løpet av få dager, sier han.

ØP kjørte selv Manvikveien fredag formiddag, og kunne konstatere at brøytestikker manglet. På fylkesveiene i Brunlanes, fylkesvei 302 og 301 var imidlertid brøytestikker på plass.