– Jeg tenkte på det da jeg leverte barn på skolen denne uka. Der har de refleksdag og blir lært opp til å bruke refleks for ikke å bli påkjørt. Men sånn er det ikke med dyrene.

Det er høst, og mørket er i ferd med å senke seg over vår del av verden igjen. Da øker også risikoen for å kjøre på det som måtte finne på å begi seg ut i veibanen.

Kun i løpet av de siste fire dagene har viltforvalter Krogstad fått melding om tre viltpåkjørsler i Larvik. Derfor ønsker han å minne bilistene på at det er den tiden av året igjen.

– Søndag var det en elg som ble påkjørt i Brunlanes. Onsdag skjedde det igjen, på den samme strekningen. I tillegg kom det melding om en hjort som var truffet av en bil på Odbergsletta i Lågendalen, forteller han.

Ifølge viltforvalteren skjer det 150–200 påkjørsler av elg, hjort og rådyr hvert eneste år i kommunen vår som Krogstad og co. må rykke ut på.

– Dette dreier seg om dyr som vi må ut og avlive. Da kommer det melding til oss via politiet. Jeg vil anslå at vi må håndtere ett hjortevilt annenhver dag. Om høsten går det også litt elg. Så mitt klare råd er at man nå er litt ekstra på vakt for det som potensielt kan forville seg ut i veien.

Krogstad opplyser at dersom uhellet er ute, så skal politiet kontaktes på telefonnummer 02800.