– Det er klart vi er kjempefornøyd med å ha fått to så sentrale og dyktige musikere til å besøke Berg arbeidskirke. 10-årsjubileet har vi feiret helt siden nyttår med forskjellige arrangementer og i morgen kveld kommer altså Slettahjell og Gustavson til oss samtidig som vi har en storstilt utstilling av dåpskjoler i kirken.

Det sier leder i menighetsrådet og primus motor for konserten, Ole Bjørn Nordmandbo. Han er heller ikke bekymret for at det skal bli plassmangel.

– Vi har hatt store arrangementer i Berg arbeidskirke tidligere også, blant annet en Vamp-konsert, og vi fikk da plass. Vi rigger det til slik at alle som kommer, skal få se og høre de to dyktige musikerne.

«Arven»

Solveig Slettahjells oppvekst var preget av en familie som var ivrige kirkegjengere og musikanter. Morfaren var organist, mormoren forsanger i kirken, farmoren solist på bedehuset, tanter og onkler korsangere alle som en og moren og faren var duettpartenere. Solveig spilte piano fra hun var 11 og hun sang og spilte seg gjennom salmeboken, sangboken, «Deg være ære» og «Rop det ut».

Nå har hun hentet fram disse sangene igjen og nytolktet dem og det resulterte i albumet «Arven» som kom i 2013. I Berg arbeidskirke vil den meritterte artisten møte publikum med en utvidet versjon av albumet.

– Jeg gjør med dette stoffet som jeg har gjort med andre kjente låter, enten det er Tom Waits eller Gnarls Barkley: Jeg synger dem fordi de trigger lysten min til å gjøre dem til mine og synge dem så godt jeg kan, sier Solveig Slettahjell.

Kreativ pianist

Med seg til Berg arbeidskirke har Solveig Slettahjell den aanerkjente jazzpianisten Tord Gustavsen.

Han er kjent for en særegen spillemåte og skaper kreativ og lyrisk musikk som utfordrer skillet mellom «moderne» og «tilgjengelig» jazz. Gustavsen har spilt med flere kjente vokalister, som Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard, Siri Gjære, Live Maria Roggen og altså Solveig Slettahjell.

– Vi ser fram til en stor musikalsk aften i Berg arbeiskirke og en verdig avslutning på jubileet, sier Nordmandbo.