Bevar musikk og danselinja

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Styret i Larvik Barne- og Ungdomsteater/ Teaterhuset Munken vil på det sterkeste oppfordre våre fylkespolitikere til å si nei til nedleggelse av musikk og Danselinja ved Thor Heyerdahl videregående skole!

Kulturlivet lokalt og nasjonalt trenger flere, ikke færre, skoleplasser hvor kreativitet, personlig utvikling og det «musiske» mennesket kan ivaretas og næres som del av et videregående utdanningstilbud.

Larvik Barne- og Ungdomsteater har fra opprettelsen av Herregårdsspillet i 1992 og fram til i dag, hvor Teaterhuset Munken er et livskraftig teatersenter i det frivillige kulturlivet i Larvik, hatt et gjensidig godt samarbeid med Musikk og Danselinja på THVS.

Mange av våre skuespillerungdommer velger å ta sin videregående utdanning nettopp på MD-linja på THVS! Ungdommene på MD er frivillige kulturarbeidere, de er aktører, kursholdere, inspiratorer og gode forbilder. De bidrar til et allsidig kulturliv i byen vår.

Vi snakker derfor om et utdanningstilbud for dedikerte ungdommer som søker dybdekunnskap inn i det profesjonelle kulturlivet, foran eller bak scenen. Det være seg musikalartister, dansere, sangere, komponister, inspisienter eller produsenter. Vi ser at «våre» skuespillere som får oppleve gode og viktige år på den videregående nærskolen der hobby og teorifag harmonerer, får en trygghet i sitt arbeid og blir en enda større ressurs for teateret.

Styret i LBU ber fylkespolitikerne sørge for at også våre yngre skuespillere og scenekunstnere kan velge en videregående utdanning ved Musikk- og Danselinja på Thor Heyerdahl vgs.

Det fortjener kulturbyen Larvik!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken