Biblioteket - veien videre

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bibliotekbrannen var en trist opplevelse. Det er stor oppmerksomhet fra Larvik kommune sin befolkning om videre planer for nytt bibliotek eller restaureringen av bygget. Jeg har noen kommentarer til noen av innleggene i ØP.


Ekstraordinært formannskapsmøte for å sikre rutiner:
Det må være unødvendig bruk av politikeres tid. Jeg velger å tro at Larvik kommune har et tilfredsstillende internkontrollsystem som ivaretar nødvendige rutiner for å forebygge brann. Disse blir normalt fulgt opp regelmessig med tilsynskontroller av Larvik Brannvesen. Eventuelle avvik eller uregelmessigheter følges opp av administrasjonen etter mottak av tilsynsrapport.
Altså bør dette være en sak for kommunens administrasjon. Forutsetter at det er klart organisasjonsmessig hvor ansvar er plassert. Politikerne bør kunne få en rapport fra administrasjonen.

Opprydding etter brannen:
·Det er nærmer seg 3 mndr siden brannen. Selv om forsikringsoppgjøret ikke er avklart må det kunne avtales med forsikringsselskapet at det i hvert fall kan ryddes langs Nansetgata slik at området ikke ser ut som en avfallsplass.

Gjenoppbygging av biblioteket:
Slik jeg har oppfattet det som kommer fram i pressen, har ikke prosessen med å planlegge nytt bibliotek startet da forsikringsoppgjøret ikke er avklart. I Larvik skal det være bibliotek. Da må det vel gå an å starte planleggingen av restaurering/nytt bygg uavhengig om en får dekket pluss/minus kr 15 mil fra forsikringsselskapet. (det er andre bygg i kommunen som blir kostet på flere ganger dette beløpet uten at man vet hva de skal brukes til)

Av hensyn til tillit til Larviks politikere og administrasjon er det viktig å vise til at det skjer noe.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.