Ikke gjør denne tabben på E18

AUTOBAHN: Tyskerne holder hodet kaldt ved en nødstans og klatrer over autovernet for å komme i sikkerhet og ringe etter hjelp.

AUTOBAHN: Tyskerne holder hodet kaldt ved en nødstans og klatrer over autovernet for å komme i sikkerhet og ringe etter hjelp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du får motorstopp på E18 er det viktigste du kan gjøre å gå ut på riktig side av bilen.

DEL

(Sandefjords Blad) Stopper bilen på motorveien, har norske sjåfører en del å lære av tyskerne, mener forsikringsselskapet If.

– Selv om hastighetene ikke er så høye på norske motorveier som på enkelte strekninger i Tyskland, er denne rutinen med å krype over girstanga verdt å merke seg for norske bilister også, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

Clementz oppfordrer også norske sjåfører til å ha gul refleksvest lett tilgjengelig og til å plassere varseltrekanten minimum 150 meter før bilen står havarert. En bilist som kjører i 80 km/t får da sju sekunder å reagere på.

– Viktige sekunder. De kan være avgjørende for om andre sjåfører rekker å bremse ned eller svinge unna, sier Clementz.

Kommunikasjonsrådgiveren nevner også at de aller fleste kaskoforsikringer har veihjelp inkludert i forsikringen. Hvis motoren havarerer, kan du derfor bare ringe forsikringsselskapet og få dem til å tilkalle hjelp.

Artikkeltags