Klokken er kvart på 12 søndag formiddag, og det er et kvarter til oppmøtetidspunkt for bilrebus i finværet. Ti biler og lag har allerede funnet veien til bygdas sentrum – både store og små! Blant deltakerne er store deler av Vestfold representert, fra både Larvik, Sandefjord, Re og Sande.

Første laget sendes av gårde klokken 12, og resten av deltakerne står spente og venter på første rebus som skal løses. Denne viser nemlig første stoppested og første oppgave for dagen.

Viser frem bygdas store stoltheter

De totalt 15 lagene som deltok var rundt i gamle Lardals kriker og kroker. Blant annet ble Høyt & Lavt, Breidablikk ungdomslokale, Gavelstad Gjestegård, Brufoss og Klokkergården Bygdetun besøkt. Det hele avsluttet med grilling, sosialt og potetløp i Borgen Skiarena.

På hvert stoppested skulle deltakerne gjennom en oppgave, samt løse rebus som viste veien til videre post.

Blant oppgavene var natursti, hvor kunnskapen om alt fra bålforbud og soppslag – til norske kjendiser og TV-program skulle testes. Videre skulle lukte- og smaksløkene settes på prøve, når det skulle settes riktig navn på ulike typer urter og brus. Cola, Cola Zero, Pepsi og Pepsi Max er plutselig ikke så lett å smake forskjell på når man ikke får se etiketten på brusflasken.

Stor kreativitet

Vi fant frem kreativiteten hos deltakerne da det skulle bygges et høyest mulig tårn av mat. Med utallige knekte spagetti og prøvesmaking av marshmallow for de minste på snaue fem minutter – sto jaggu det høyeste tårnet på hele 63 centimeter over bakken til slutt. Siste post ut var skyting med luftgevær, hvor alle fikk prøvd seg på presisjon og treffsikkerhet.

Lågendalen Bygdeungdomslag er en frivillig organisasjons under Norges Bygdeungdomslag. Vi jobber for levende bygder, og ønsker å gi ungdom på bygda et variert aktivitetstilbud. NBU er en landsdekkende organisasjon med over 7600 medlemmer over hele landet.