Nicolai Andrés Jøndal (14), eller Nico som er artistnavnet, har holdt på med musikk hele livet, og for et par år siden gjorde han mer alvor ut av det.

– Da begynte jeg å lage melodier og skrive egne tekster, og delte dette på SoundCloud, forteller 14-åringen.

Han er født og oppvokst i Stavern, men flyttet til Svarstad for ett år siden og går i 9. klasse på Lardal ungdomsskole. Så ofte han kan, drar han til Larvik for å gjøre det han liker aller best – spille og øve på rap og hip hop-musikk.

– Jeg er veldig glad i den sjangeren og hører nesten ikke på noe annet. Det er veldig fint å få tilgang til et lydstudio i Larvik. Jeg bruker veldig mye tid på dette hjemme også, forteller 14-åringen.

Se hele Kulturnatt-programmet lenger ned i saken.

To konserter

Lørdag 12. november skal hele Larviks kulturliv vises fram. Da arrangeres Kulturnatt for 19. gang etter to år med avlysninger.

Se fullt program her!

Nico skal spille to konserter, en på Bøkkerfjellet og en på Fabrikken.

– Jeg ble oppfordret av Hishyan som jobber på ungdomsklubben på skolen min. Da jeg ble spurt, tenkte jeg at det kunne vært gøy. Jeg er veldig spent, og gleder meg. Musikk er noe jeg har lyst til å leve av, sier han.

– Hva skriver du om?

– Tekstene er en stor og viktig del av sjangeren. Jeg skriver for det meste om livet mitt, og en del av sangene er personlige. En sang jeg er veldig fornøyd med, er Summer22, sier Nico, som gleder seg til lørdagens konsert utendørs på Bøkkerfjellet.

– Klart at det hadde vært gøy om mange kom, men det kan også være stas og noe helt eget med å stå foran bare noen få folk, sier han.

– Fortjener mer plass i offentligheten

Hishyan Nomat (34), som blant mange kalles storebror, jobber som miljøarbeider i Larvik kommune. Han jobber tett på ungdom og er blant annet en del av det oppsøkende og forebyggende teamet i sentrum.

– Jeg ble spurt om jeg visste om noen som kunne opptre på kulturnatta, og min første tanke var noe hip hop eller rap-relatert. Nico er skikkelig dyktig. Han legger ned mye arbeid i dette, og skriver gode låter. Jeg håper mange vil komme og høre på ham, sier Hishyan.

Han har selv vært en del av hip hop-miljøet i Larvik, og sier at det er et miljø som ikke nødvendigvis får så mye plass i offentligheten.

– De fleste som er i dette miljøet holder seg gjerne for seg selv. De har ikke erfaring med å stå foran publikum, men de fortjener mer plass i offentligheten! Jeg har også inntrykk av at de ønsker å bli sett, sier Hishyan, som mener at det er et voksende miljø i Larvik.

– Jeg liker i hvert fall å tro at det et voksende hip hop-miljø blant ungdommer i Larvik. Jeg jobber med mange av dem, og prøver å være så aktiv som mulig med å få ungdom inn i lydstudioet på Tollboden så vi kan spille inn musikk. Jeg håper at vi kan skape litt positiv oppmerksomhet rundt miljøet på Kulturnatt.

LES OGSÅ: Over 100 gratis arrangementer i Larvik på lørdag: – Her er det noe for alle!

Skal varme opp

Det er lenge siden Hishyan Nomat selv sto på en scene og sang.

– Jeg var aktiv i hip hop-miljøet for mange år siden, men datt litt ut. Men jeg har ikke klart å legge det helt fra meg. Jeg liker å leke meg med ord. Jeg blir så gira og inspirert når jeg er sammen med talentfulle ungdommer i studio. Dette har inspirert meg veldig. Jeg har fått lyst til å plukke opp penn og papir igjen. Og det har jeg gjort, smiler han.

Når Nico skal opptre på Kulturnatt, blir det med Hishyan, eller Hysh (storebror) som oppvarmer og gjesteartist.

– Jeg skal varme opp for publikum med noen av mine egne låter. Det gleder jeg meg skikkelig til. Det er rett og slett så inspirerende å få jobbe med unge, talentfulle folk, sier han.

LES OGSÅ: Lars (35) vurderte å avlyse turneen. Så dukket det opp en mulighet: – Nå gønner vi på

LES OGSÅ: Duoen kommer til Stavernfestivalen: – På høyde med de beste internasjonale artistene