Gå til sidens hovedinnhold

Bli med å gjøre Larvik til Norges grønneste kommune!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I det siste har det vært mye flott klimaengasjement blant unge, men hvilken gjennomslagskraft har en demonstrasjon alene? Media følger selvfølgelig med, og en demonstrasjon viser vilje til å gjøre noe, men hvis man virkelig har lyst til å påvirke klima- og miljøpolitikken, burde man gjøre det på den mest effektive måten. Det er å forandre politikken der den blir laget.

Vi vil råde alle som virkelig ønsker å gjøre noe med klima til å melde seg inn i ett parti. I et parti har du mye større mulighet til å påvirke politikken. Du kan til og med være den som skal vedta politikken. Jeg skulle ønske at alle som demonstrerte for bedre klimapolitikk fredag 22. mars, også ville vært med på å skrive partiprogrammet til Larvik Sp, Larvik Ap, Larvik Frp og alle de andre politiske partiene. Det hadde vært vanvittig kult om noen av de samme ungdommene satt i kommunestyresalen etter valget til høsten, og faktisk stemte for de klimavennlige løsningene.

Bare her i kommunen kan du også kjempe for god klimapolitikk. For eksempel det å gradvis bytte ut kommunens biler med elbiler når de skal skiftes, eller la folk bygge vindmøller. For knøttlille Larvik er en del av verden som også må gjøre sitt. Og hvis ikke vi kutter våre utslipp med 50 % i Larvik kommune, hvordan kan vi si at alle andre skal gjøre det? La oss starte med oss selv og få Norges mest klima- og miljøvennlige kommune.

Til høsten er det kommunevalg, og da kan du bestemme om kommunen skal bli grønnere og hvordan vi skal gjøre det. Bare lov meg en ting i hvert fall, og det er å ta klima på alvor. Høyre har kanskje ikke vært noe tydelig «klimaparti» før, men i år så skal vi virkelig kjempe for at stemmene som sto på torget og ropte at jorden ikke tåler mer rekker inn i kommunestyresalen. Det skal i hvert fall vi sørge for hvis vi blir valgt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.