Det ikke så mange vet, er at det finnes en magisk portal på stasjonen, og når Alice kommer dit, vel, så er hun på vei for å oppleve et eventyr blant mer eller mindre kjente skikkelser og steder. Ikke skal man se bort fra at skikkelser fra andre eventyr dukker opp heller, slik som Dorothy fra Oz, Rødhette og figurer fra Harry Potters univers.

Så mye mer skal ikke røpes, annet enn at de engasjerte ungdommene som møttes til planlegging og idémyldring torsdag, ga manusforfatter Anita Hovd tilstrekkelig med spennende materiale å jobbe med. Under arbeidstittelen «hvem skal Alice møte?» rant det inn med forslag på alt fra bakere, rektorer og naboer til Voldemort, skumle og finurlige drager og dansende fiskepinner. Nå skal det lages forestilling!

LES OGSÅ: Nesjarspelet imponerer på så mange måter

Det er nemlig en gjeng ungdommer fra Nesjar Teaterforening som har tatt initiativ til et helt nytt prosjekt. Med utgangspunkt i den tradisjonelle historien til Lewis Caroll om ungjenta Alice, som havner i drømmeland, ønsker de å lage en slags lokalvariant, og en blanding av eventyr og revy. 

Alle ungdommer og voksne som har lyst til å være med, er hjertelig velkomne, og har man gått og båret på en drøm om en spesiell rolle, har man sjansen nå; alle får den rollen de ønsker seg! Har man ingen spesielle rolleønsker, er man selvsagt like velkommen. Det er som sagt mange roller som skal fylles.

Gjengen samles annenhver torsdag i Gamlegymmen på Berg skole, og de håper det melder seg mange som har lyst til å være med. Målet er å sette opp forestillinger før påske, med fokus på humor, trivsel, sosialt fellesskap og et utfordringsnivå som ligger rett utafor komfortsonen. 

-Vi har bruk for folk som kan tenke seg å bidra med andre ting enn å stå på scenen også, sier gjengen. Blant annet var Karl Jørgen Skjennum (11) hyret inn som idékonsulent. Folk som tenker utafor den berømmelige boksen er gull verdt!

Noen av dem som er med, har erfaring fra både Nesjarspelet og barneteater, mens andre er helt ferske. Nå håper de altså på at flere skal finne veien til kulturhuset på Brunlaneskysten.

LES OGSÅ: – Dette er helt fantastisk!