Østlands-Posten, Larvik kommune, Larvik- og Omegn Turistforening, Meny og flere lokale organisasjoner skal sammen gå strekningen og ha flere gode opplevelser underveis. Alt direktesendes minutt for minutt, på nett, i det som kan bli en fantastisk rusletur for en mengde larvikinger og feriegjester.

Mer informasjon og interessante saker om turer, forberedelser og slikt kan man få i Østlands-Posten gjennom ferietiden.

Kyststien ytterst i Brunlanes er ca. 35 kilometer lang. Den starter i Stavern og følger kysten forbi de to tettstedene Nevlunghavn og Helgeroa og slutter i dag et stykke nord for Øgården, ikke langt fra grensen mot Telemark. Kyststien går gjennom forskjellig natur; nakne svaberg, sandstrender, grunne viker og gjennom ulike typer skog. Stien går forbi mange hytter og flere campingplasser.

Vi starter turen i Helgeroa og går til Stavern den 11. august.

Turskisse 11. august

Start: 08.00 Helgeroa

Stopp 1: Nevlunghavn (30 min)

Stopp 2: Smørvika (15 min)

Stopp 3: 13.00 (30 min)

Stopp 4: Naverfjorden Lydhus (30 min)

Stopp 5: Røvika (15 min)

Mål: 20.00 Stavern: Fredriksvern Verft

Underholdning

Underveis vil det dukke opp underholdning i mange former fra det lokale kulturlivet. Kanskje står et kor og synger på Mølen? En lyriker kommer ut av skogen et sted? Hva som helst kan skje for dem som er med på gåturen.

Noe av underholdningen vil selvfølgelig bli med på selve filmen. Det vil også musikk fra lokale komponister som allerede har sagt ja til å være med på reisen.

Et sted vil det meste handle om barn og unge, både i underholdning og intervjuer.

Turglede for mange

Vi ønsker at alle skal kunne være med, på en eller annen måte. Noen vil kanskje gå hele veien, andre tar en liten del av ruta. Noen steder er det tilrettelagt for bevegelseshemmede, noen steder passer bedre enn andre for småbarnsfamilier. Vi skal lage oversikten og se på mulighetene til transport til og fra for så mange som mulig.

Man trenger nødvendigvis ikke være i veldig god form for å bevege seg litt. Målet med hele turen er å få folk ut og med. Vi skal ha et rusletempo og da er det mest viljen det handler om hvis man vil gå hele veien.

Følg med på op.no for mer informasjon gjennom sommeren!