Gå til sidens hovedinnhold

Blir Varden barnehage i Stavern solgt for å finansiere byjubileet i Larvik?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Blir Varden barnehage i Stavern solgt for å finansiere byjubileet i Larvik?

Hvem sine interesser forvalter de folkevalgte representantene i Larvik kommune? De er valgt til kommunestyret i Larvik kommune. De er ikke valgt til å representere Larvik By alene.

Har de «glemt» hvem de representerer og tror nå at de er valgt for å representere Larvik by? Det ser ut til at de favoriserer Larvik Bys interesser fremfor Larvik kommune, dette til tross for at de er valgt til å ivareta hele kommunens interesser og ikke bare interessene til Larvik by.

Nylig sponset Larvik kommune, Larvik byjubileum. Det ble brukt 10 millioner kroner av kommunens penger, og mye av de kommuneansattes arbeidstid til dette. Arbeidstid som kommunen betaler for og skulle vært brukt på oppgaver i kommunen. Er det rimelig at kommunen sponser byen med dette?

Hvorfor inviterer Larviks kommunes folkevalgte seg selv til gallamiddag i Larvik byjubileum? De er jo ansatte i kommunen ikke Larvik by! Til sammenligning ble Stavern bys 75 års jubileum sponset av Larvik kommune med 50000 kr. Det er skatteinntekter fra hele kommunen som brukes eksklusivt til Larvik by Jubileum.

Det er mange skattebetalere i Larvik kommune som ikke bor i Larvik by.

Hvorfor skal kommunens skattepenger betale for en fest for en by som mange i kommunen ikke har noen tilknytning til? Kommunen er fattig og vurderer eiendomsskatt for å øke sine inntekter. Er det ingen som tenker på å stoppe sløsing med midler som vi ikke har?

Nå skal kommunen selge Varden barnehage mot hele befolkningen i Staverns vilje. Det mangler midler til sykehjem, skoler, barnehager, veier og kommunale tjenester.

Det er viktigere å ha en fest, finansiert ut av en slunken kommunekasse enn det er å ta det ansvar som følger med vervet som folkevalgt.

Kommentarer til denne saken