I kveld kan pappabloggeren Peter Kihlman (34) bli kåret til årets blogger i VIXEN Blog Awards, som er bloggerens svar på Oscar.

 

I tre år har han drevet bloggen Pappahjerte, der han først og fremst på en humoristisk måte beskriver livet som småbarnsfar.

Av over 20.000 nominasjoner og enda flere stemmer fra leserne har juryen kommet frem til finalistene i VIXEN Blog Awards 2015, og i kategorien «Årets blogger» er 34-åringen som er bosatt i Tjølling nominert.

Han konkurrerer mot Caroline Berg Eriksen, Komikerfrue, Sophie Elise og Ørjan Burøe.

Se oversikt over alle finalistene nederst i saken. 

Peter Kihlmann var nominert i tre ulike kategorier i fjor også, men fikk ikke pris.

Han har også tidligere gitt ut boka «Pappahjerte».

Les ØPs anmeldelse her: Henvender seg til tøffe menn med myke hjerter

Som fulltidsblogger lå Peter Kihlman i 2014 på niende plass på inntektslista over Norges bloggere, med en inntekt på 874.661 kroner.  – Det er mye mer hardt arbeid enn folk tror, uttalte han i forbindelse med dette.

Før jul ble det også kjent at  Pappahjerte-bloggeren blir TV-kjendis

Håper på å vinne

Men i kveld er det VIXEN Blog Awards som gjelder.

– Det er stor bekreftelse på at man gjør noe riktig. Det ville bety veldig mye for meg om jeg stakk av med denne prisen, sier Peter Kihlman.

Da ØP tar kontakt med han fredag formiddag sitter han i godstolen i huset på Husebyfeltet med tøflene på og drikker kaffe.

– Jeg ser på snapchat at de andre finalistene flyr rundt i skjønnhetssalonger og driver med spraytan og forskjellig. Dette er min ultimate måte å varme opp på, humrer tobarnsfaren.

Men snart setter han seg på toget til Oslo og Hotell Continental, der utdelingen skal skje fredag kveld.

Han tenker stadig på hva han skal si, dersom det blir aktuelt med en takketale. Og hver gang han tenker på dette, dukker den samme dama opp i tankene.

– Mine tanker vender stadig tilbake til Sophie Elise. Hun har gjort rent bord i de fleste andre kåringer, så jeg tenker automatisk at hun vinner. Hvis jeg vinner, så er det nok stor sjanse for at jeg takker foreldrene hennes, ler han.

LES OGSÅ: – Jeg tror folk er lei det perfekte

Skulle gjerne ha vunnet «Årets gullpenn»

På bloggen har han ikke lagt skjul på at han er skuffet over ikke å bli nominert i kategorien «Årets gullpenn».

– Det er på en måte det jeg har smykket meg på, og det er en pris jeg tror jeg kunne ha vunnet. Men «årets blogger» er absolutt ikke gæærnt. Det hadde vært så gøy å vinne. Tenk om en sliten gammel småbarnsfar snapper prisen fra de flotte og moteriktige bloggerne. Det er en besnærende tanke, sier Kihlman, som tar med seg samboeren Christina Sandnes inn til Oslo i kveld.

I fjor sommer ble hun blogger på egne ben, og rett før jul ble det kjent at bloggen hennes «Kona til» nå blir en direkte konkurrent til samboeren sin blogg. Da inngikk også hun en avtale med side2.

– En helt annen ting er jo at gubben og jeg faktisk har blitt både kollegaer og konkurrenter nå! Hvor skal dette egentlig ende? Vil kjærligheten mellom oss bestå..? Gubben er jo et vanvittig konkurransemenneske, og jeg er jo ikke flauere enn at jeg har et konkurranseinstinkt jeg også. Pappahjerte var kanskje bloggkongen i 2015, men vi får se da, hvor lenge han sitter oppå den stolte tronen sin! skriver hun på bloggen.

I følge Peter Kihlman er det samboeren som vil stikke av med bloggpriser neste år.

– Hun kommer til å vinne prisen for «Årets nykommer» neste år. Rett og slett fordi hun er kjempeflink, skryter han.

Sterk fagjury

– Siden vi arrangerte VIXEN Blog Awards for første gang i 2011 har blogging gått fra å være en hobby på mange jenterom til å bli «big business». I løpet av det siste året spesielt har blogging og bloggere virkelig blitt tatt på alvor. Vi har fulgt utviklingen, og har i tråd med bransjen løftet VIXEN Blog Awards til neste nivå, blant annet med en styrket fagjury og ved å innføre nye kriterier for juryering, sier VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir. 

Det er opp til juryen å kåre vinnerne som presenteres under prisutdelingen freredag kveld.

I juryen sitter kommunikasjonsrådgiver og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen, sosiale medier-ansvarlig i Aftenposten Kristin Grøntoft, journalist i Dagens Næringsliv Jorun Sofie Falmo Aartun, fotograf Marcel Lelienhof, ansvarlig utgiver og eier av nettstedene 730.no og Melk & Honning Gisle Stokland, Melk & Honning-redaktør Jostein Wålengen samt VIXEN-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

– Omfattende og krevende

– Det har vært en svært omfattende og krevende jobb å finne frem til årets finalister.

– Spesielt krevende har det vært fordi vi har satt markedsføringsloven og åndsverksloven høyt på dagsorden. Det gjør oss programforpliktet til å gjøre skikkelig research for å avdekke bloggere som ikke holder seg innenfor de lover og regler som gjelder. Når det er sagt har vi også vurdert finalistenes innsats til å bli flinkere til å både merke kommersielle bloggposter tydelig, og benytte seg av bilder man har rettigheter til å bruke, sier jurymedlem Hans-Petter Nygård-Hansen.

Juryen har valgt å droppe kategoriene Årets Snapchat og Årets Instagram.

Juryen mener vurderingen av Snapchat ikke kunne bli grundig nok gjennomført på grunn av manglende analysemuligheter. Instagram ble fjernet som kategori som følge av jevnt over utydelig merking av kommersielt innhold.

DISSE BLOGGERNE KAN VINNE VIXEN BLOG AWARDS 2015

Årets gullpenn

Casa Kaos

Komikerfrue

StyleConnection

Sophie Elise

Ørjan Burøe

 

Årets kjendisblogg

Ørjan Burøe

Jenny Skavlan

Linni Meister

Tone Damli

 

Årets moteblogg

Camilla Pihl

Espen Hilton

Polliani

Nette Nestea

Lene Orvik

 

Årets stjerneskudd

Ane Gyllstrøm

Espen Hilton

Funkygine

Ørjan Burøe

 

Årets beautyblogg

Agnes Lovise

Rockstar Charlie

Gil Makeup

Årets bloggbusiness

Camilla Pihl

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Sophie Elise

StyleConnection

 

Årets blogger

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Pappahjerte

Sophie Elise

Ørjan Burøe

 

Årets interiørblogg

Teglsteinsliv

Anettes hus

Hviit

Moseplassen

Stylizimo

 

Årets livsstilsblogg

Caroline Berg Eriksen

Komikerfrue

Sophie Elise

Treningsfrue

Anne Brith

 

Årets matblogg

Fru Timian

Green Bonanza

Mat på bordet

Anne Brith

Trines matblogg

 

Folkets favoritt

Ørjan Burøe

Mamma til Michelle

StyleConnection

Sophie Elise

Komikerfrue

 

Årets trenings- og helseblogg

Caroline Berg Eriksen

Fitfocuse

Fitliving

Funkygine

Treningsfrue