Gå til sidens hovedinnhold

Boikotten av Oslofjord Arena

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da jeg var tre år fikk jeg et Larvik Turn-smykke i bursdagsgave av faren min, og med det var det avgjort hvilket lag i by'n som var «mitt». Sånn har det vært siden, og sånn kommer det til å fortsette å være, selv om jeg aldri har vært noen spesielt aktiv supporter.

Grunnen til at jeg poengterer dette er at jeg vil være tydelig om at dette brevet er skrevet i den varmeste vennskapelighet. Larvik Turn IF gjør en kjempejobb for idretten og innbyggerne i Larvik, og spesielt HU-idretten vil jeg trekke fram som ekstra viktig. Jobben som gjøres for å inkludere alle i idretten er verdt mer enn mange er klar over, både menneskelig og økonomisk.

Jeg var derfor i utgangspunktet positiv til at Larvik Turn gjennom boikott av Oslofjord Arena ønsket å sende et tydelig signal om idrettsforeningens syn på seksualitet og homofili, men ettersom saken balet på seg og folk applauderte, så ble det også veldig tydelig for meg at dette har en nedside knytta til et religiøst mangfold.

Eierne av Oslofjord Arena sitt syn på seksualitet og homofili er begrunnet i religion, og dette er dermed en religiøst begrunnet boikott. Det er jeg skeptisk til, siden man da undergraver respekten for andres religion.

Jeg mener på absolutt ikke at man skal heie på syn man er uenig i eller la være å kritisere folk eller organisasjoner, men i et land hvor religionsfriheten stort sett er høyt verdsatt, så må vi etter mitt skjønn også akseptere at folk har religiøse overbevisninger som vi selv synes er vanskelige. I motsatt fall blir det som å heie på ytringsfriheten kun når man er enig i ytringene.

Slik Norge har utviklet seg i løpet av alle årene som har gått siden jeg fikk Turn-smykke til bursdagen min, så er det viktigere enn noen gang å jobbe for aksept og forståelse for at folk har forskjellig tro og livssyn.

Det tror jeg vi kan klare samtidig som vi er tydelige om vårt eget syn og våre egne verdier.

Kommentarer til denne saken