Gå til sidens hovedinnhold

«Bøkeskogen er eksotisk»

Det er formiddagstid i skauen. Vi legger merke til en person som sitter alene på en benk, med blikket vendt mot Farrisvannet.

Vi nærmer oss litt forsiktig, for ikke å trenge oss på. Tobarnsmor Linda Lund Nilsson (48) ser litt drømmende opp, smiler og svarer gjerne på hvorfor hun er skogen i dag.

« I dag hadde jeg faktisk booket et møte med meg selv i lunsjen, for å sikre at jeg fikk med meg hvitveisteppet mens det ennå er i fullt flor. Som innflytter synes jeg Bøkeskogen er noe av det mest eksotiske ved Larvik, der den troner på toppen av byen. Det er noe med at det går an å stå midt i skogen og se ut over havet, i dette ville eufoniet av fuglelyder. Og så er det jo all den spennende historien, gravhaugene, steintrappa til den gamle utsiktspaviljongen, de enorme, mosekledte bøketrærne. Bøkeskogen er full av små og store eventyr. Vi bruker skogen hele året, men det er i disse dager jeg synes den er på sitt aller vakreste, mens svarttrosten synger våren inn, og lyset siles gjennom trekronene. Dette har jeg ventet på siden november».

Artiklene i denne serien om Bøkeskogen blir laget for Larvik kommune, og videreformidlet av ØP etter avtale.

Trond Aarstad Jr. og Jon Magnus Skancke skal på oppdrag fra Larvik kommune følge Bøkeskogen de neste dagene, til den er grønn.

Les også

Ragnhild og John bruker Bøkeskogen ofte

Les også

Det blir ikke 17. mai-feiring, men Trond vil ha oss med på en knallgrønn nedtelling

Kommentarer til denne saken