Se stor bildeserie fra forestillingen nederst i saken.

Lørdag ettermiddag var det duket for premiere av Fargespill Larvik med Marinemusikken i storsalen på Bølgen Kulturhus. Publikum, som hadde fylt opp hele salen, fikk oppleve et spektakulært og imponerende show fra de unge talentene.

Fargespill Larvik ble også hedret ved å motta Mangfoldsprisen fra Larvik kommune og en sjekk på 20.000 tusen kroner. Jannicke Lille Haugen, kunstnerisk leder for Fargespill Larvik, forteller til Østlands-Posten at det er veldig stas og en stor anerkjennelse å motta denne prisen.

– Dette var kjempegøy. Jeg er så stolt av alle de som har vært med, forteller Haugen.

Les også: Til Zanzibar med 1000 brukte briller fra Larvik

(saken fortsetter under bildet)

Noen hadde aldri stått på en scene før

Fargespill Larvik består av barn og ungdom i alderen 6 til 25 år fra hele verden. På scenen lørdag ettermiddag var det 80 aktører fra rundt 25 ulike land, inkludert Norge. De fleste av disse er flyktninger og asylsøkere.

– Noen av dem er rutinerte og kan dette, mens andre har faktisk aldri stått på en scene før, sier Haugen.

Festforestillingen var fylt med spennende innslag med sang, dans og musikk fra Marinemusikken. Ungene var kledd opp i fantastiske nasjonaldrakter og de fremførte alt fra barnesanger fra Etiopia og Syria, folkesang fra Serbia, somalisk dhantoo til norsk gangar og halling.

– Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Marinemusikken. Vi har jobbet med dette i nesten et år, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier Haugen.

(saken fortsetter under bildet)

Les også: For to år siden kjempet hun mot kreften – fredag ble hun en av vinnerne av «Mennesker i vekst»

– Jeg fikk gåsehud

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, var på plass for å dele ut Mangfoldsprisen og forteller til Østlands-Posten at han er virkelig imponert over lørdagens forestilling.

– Dette var helt fantastisk. Jeg fikk gåsehud under forestillingen. Fargespill forener forskjellig kulturer og er fantastiske ambassadører, sier Høiseth.

Mangfoldsprisen blir delt ut av hovedarbeidsmiljøutvalget i Larvik, og Høiseth røper at han synes det var høyst på tide at Fargespill ble tildelt prisen.

– Med slik uro i verden viser de her at vi kan stå side om side. Jeg er så stolt av Fargespill Larvik. Dette var høyst fortjent, fastslår Høiseth.

Se stor bildeserie fra forestillingen

Bildeserie

Fargespill Larvik med Marinemusikken i Bølgen