Christine Koht (51) er kreftsyk – avlyser show i Bølgen

SYK: Slik er vi vant til å se Christine Koht. Nå har hun fått kreft og blir derfor ikke å se på scenen på en stund.

SYK: Slik er vi vant til å se Christine Koht. Nå har hun fått kreft og blir derfor ikke å se på scenen på en stund. Foto:

Av

Christine Koht trodde hun var frisk etter operasjon av en svulst i fjor høst, men nå viser det seg at hun er blitt alvorlig kreftsyk.

DEL

Manager Knut Müller-Nilssen bekrefter at Koht er kreftsyk til Nettavisen.

– Hun har fått en alvorlig kreftdiagnose og er nå til intensiv behandling, Vi må vente og se hvordan dette går før vi kan si noe mer, for det vet vi ikke enda, sier han.

Müller-Nilssen forteller at Koht fikk beskjed om at hun har kreft i slutten av november, etter at hun tidligere på høsten ble operert for en godartet svulst.

Müller-Nilssen vil ikke gå mer innpå hvilken type kreftsykdom Koht har fått.

– Alle våre tanker går til Christine og de rundt henne. Vi håper og ber om at dette fantastiske fyrverkeriet av et menneske blir frisk og kommer tilbake til oss, og scenen, sier Elina Krantz i Stand Up Norge til VG.

Kansellerer forestillinger

Koht, som var Gullrute-nominert i klassen for kvinnelige programledere i 2017, må nå kansellere alle planlagte forestillinger, både på turné og på Latter i Oslo.

– Forestillingens tittel «Bør jeg være bekymret?» var dessverre ja i dette tilfellet, men vi håper og tror at Christine kommer sterkt tilbake, skriver Rune Viken i Stand Up Norge i en pressemelding.

I oktober i fjor skulle Koht skulle tulle om bekymringer, men måtte avlyse i Bølgen på grunn av svulstoperasjon.

Nå melder Bølgen kulturhus på sine nettsider at Koht dessverre må avlyse forestillingen 27. februar.

– Alle billetter vil bli refundert. Det vil være automatisk tilbakeføring for dem som har betalt med bankkort, har du betalt kontant ta kontakt med skranken i våre åpningstider, står det på nettsidene til Bølgen kulturhus.

Avslørte at hun var syk

Rett etter nyttår kunne man i hennes faste spalte i A-magasinet (Aftenposten) lese at hun var blitt syk. Der skriver hun blant annet at hun er ved godt mot og velger å se det positive i situasjonen, for eksempel «nå svarer alle på telefonen når hun ringer», melder Viken i pressemeldingen.

– Det er derfor med tungt hjerte vi nå forteller at Christine Koht har fått kreft og at hun for tiden er til intensiv behandling, sier Viken.

Christine Koht takker for all støtte og alle gode tanker som blir sendt til henne og hennes nærmeste.

– Vi ber samtidig om fred og ro i forbindelse med dette, slik at Christine kan konsentrere seg om å bli bedre, fortsetter han.

Stand Up Norge har forsøkt å kontakte samtlige som har kjøpt billett til «Christine Koht – Bør jeg være bekymret?», enten på Latter på Aker Brygge eller på turné.

– Dersom du ikke har blitt kontaktet, så kan du ta kontakt med spillestedet hvor du har kjøpt billett, så får du refundert denne i sin helhet, sier Viken.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags