Gå til sidens hovedinnhold

- En hyllest til Larvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Da Larvik sentrum flyttet inn i Bølgen torsdag kveld, kunne de by på alt fra klær til teknologi og musikkshow.

- Det er nesten litt rørende å se alt vi får til på én kveld. Jeg er stolt, smiler Ole Martin Holthe, leder for Larvik by.

Det var for andre året på rad at sentrum flyttet stands og rigget opp til moteshow i Bølgen. Der skulle det være noe for enhver smak, og alder var ingen begrensning.

- Vi har komprimert store deler av Larvik sentrum inn i kulturhuset vårt, og man finner så og si litt av alt her i kveld, sier Holthe.

Rød tråd

Det var spesielt en ting arrangørene ønsket å fremme da de skulle vise frem sentrum i foajeen, i Storsalen og på Sanden Scene.

- Vi har prøvd å skape en rød tråd gjennom hele opplegget. Det skal så klart handle om Larvik, og stolthetene våre, forklarer Ole Martin.

På moteshowet i Storsalen viste i underkant av 100 modeller seg frem for 21 butikker. Publikum kappet ivrig med da modellene inntok catwalken. Stor jubel ble det også da illusjonisten Alexx Alexxander fristet seerne med en smakebit av showet han skal ha neste lørdag. Han fikk nemlig et bord til å sveve helt i løse luften.

Jazz frisør hadde stylet hårfrisyrer inspirert fra ulike steder i Larvik. Det var frisyrer som skulle representere alt fra Mølen til Thor Heyerdahl-verk og Bøkeskogen.

- Det er veldig stas å få vist fram noe av det vi er gode på. Modellene våre er jo ikke proffe, men det gir det en ekstra sjarm, sier Karen Marie Gunnarsson fra Jazz frisør.

Hun understreker at vi har mye å være glad i ved Larvik, og det skulle modellene tydeliggjøre.

- Vi har jobbet en stund med dette, det er så stilig! Vi setter stor pris på å kunne vise frem verkene våre. Det er en hyllest til Larvik, fortsetter hun.

Bildeserie

Her er bildene fra Larvik By-dagen

Det var ikke bare frisyrene til Jazz som skulle vise byens stolthet. Spillelista holdt konsert, og tok opp trådene fra showene deres i sommer. De opptrådte med sanger som innbyggere i Larvik har personlige og spesielle forhold til.

- Det er fantastisk å ha med spillelista på laget vårt. De har også denne røde tråden med seg. Det vekker mange minner, smiler Holthe.

Les også: Flytter sentrum til Bølgen for en kveld

Les også: – Larvik kan være stolte, det dere har er unikt i norsk sammenheng

Fornøyde gjester

Det virket som alt falt i smak da de ulike standene ble satt opp i foajeen i kulturhuset. Gjestene kunne finne alt fra klær og briller til teknologi og elektronikk blant 15 boder representert av sentrumsbutikkene.

- Det er et veldig bra arrangement de har fått til, jeg liker godt variasjonen her, forteller besøkende Christine Berg Gundersen.

Hun hadde med seg venninnen Eila som hadde fått billett til arrangementet i bursdagsgave.

- Dette er jo den perfekte gaven! Jeg storkoser meg her, musikken er nok det aller beste. Spillelista er vanvittig flinke, ler Eila Vilenica Garvåg Opsahl.

Jentene er enige om at moteshowet og musikken toppet, og de ser ikke bort ifra å ta turen igjen dersom Larvik By-dagen fortsetter. Noe Ole Martin Holthe og Stine Tvedt med glimt i øyet kan si at er fullt mulig.

- Alt avhenger egentlig av de besøkende. I år var etterspørselen så stor at vi valgte å gjenta det. Så får vi se om det blir slik om et år igjen også, smiler Stine.

Nå kan en litt sliten Ole Martin puste lettet ut og si seg svært fornøyd etter en helaften han har sett fram til.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.