Etter premieren kalte Aftenpostens anmelder Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønnes show for høstens mest uoppdragne og trillet terningen til fem.

– Anmelderen skriver at dere drar vitsene så langt at publikum slutter å le. Hva mener hun med det tror du?

– Utroskap er tabu selv om det er vanlig å oppleve

– Det er nok Lisas utroskapshistorie og å stå i den saken der. Det er hennes personlige historie løst på finurlig vis. Utroskap er tabu, alle har opplevd det selv eller kjenner noen som har opplevd det. Det er en vanlig ting det snakkes lite om, sier Tusvik på telefonen.

Men Tusvik og Tønne snakker om det og om mange andre tabubelagte ting. De tøyser og tuller med seg selv, norsk politikk, Mette Marit og mye mer.

LES OGSÅ: – Plutselig sto det to rimelig fortvilte gutter i hytta vår og fortalte at det brant

– Aftenposten skrev også at showet er det mest nyskapende og best skrevne showet hittil, sier Sigrid Bonde Tusvik.

Hun er på vei fra et møte til å hente barn i bursdag, men snakker gjerne og fort om showet hun og makkeren Lisa Tønne har høstet stor applaus for, og som de er på turné med. «Oppdragelsesreise» er oppfølgeren til  «Tusvik & Tønne – skammer seg!» som også hadde publikumssuksess.

LES OGSÅ: Da Laila satte fartsrekord

Tøyser med Mette Marits forskjellsbehandling av Marius og kongebarna

Showet serverer et bredt spekter fra stand up, sangnumre, parodier og dypt alvor. Flere anmeldere trekker fram en parodi av Mette Marit og forskjellen på oppdragelsen av eldstesønnen Marius og hans to kongelige søsken.

– Det er et brev fra Mette Marit til Marius som omhandler forskjellsbehandlingen. Det er veldig gøy å være Mette Marit da, og så er det viktig å sparke oppover, sier Tusvik.

Tusvik og Tønne har siden oktober 2012 drevet en podkast som er en av Norges største og har en ivrig tilhengerskare.

– Det er gøy å være Norges største podkast med 200.000 nedlastinger av en episode i uka. Vi har selvsagt et ansvar for å plise og sjokkere våre veldig dedikerte fans, sier Sigrid Bonde Tusvik.

Alt kan tulles med

– Vi har ikke grenser for hva vi tuller med, det bør ikke komikere ha, man må tørre å bomme og det er viktig å ikke bare servere humor som puser med folket, sier Tusvik.

Hun føyer til at det er ting de ikke tuller med i showet.

– Men det er bare fordi vi ikke rekker det.

LES OGSÅ: Nok en vellykket Påskequiz: – Utrolig jevnt i toppen

– Jenter ler, mens gutter bare smiler

Hun regner kjernefansen for å være jenter på rundt 19–20 år og mødrene på 40–50 år.

– Og det er veldig gøy. Jenter ler jo, mens gutter bare smiler. Jenter føler seg ikke truet og er med på mer moro, sier Sigrid Bonde Tusvik.

Tusvik og Tønne er å se på scenen på Bølgen kulturhus den 20. april.