– Vi er akkurat i rute. Det er riktig mengde kaos og nerver, sier Elin Rusti, daglig leder i Studio Nille og produsent for forestillingen «Volum», som har premiere på kulturhuset Bølgen tirsdag.

– Vi gleder oss skikkelig til å vise oss fram for publikum, sier hun.

Les mer om årets forestilling her

Norsk musikk

Temaet for forestillingen er norsk musikk.

–  Vi har tatt for oss et knippe artister og komponister som vi synes er fine, både gammelt og nytt, sier Rusti, og ramser opp Big Bang, Aurora. Wenche Myhre, Sølvi Wang og Siberia, før hun legger til:

– Men det blir ingen kavalkade.

 

Mens fjorårets forestilling var en spesialskrevet historie der hovedrollene ble spilt av skuespillere, går Studio Nille i år mer «back to basic». Det blir store dansepartier med små soloer og duoer innimellom.

– I år har alle hovedroller og dansen er i fokus. Vi varierer alltid forestillingene så det ikke skal bli kjedelig å jobbe med dem, sier Rusti.

Fjorårets forestilling «Helt konge» fikk toppkarakter i ØP

 

Mange i sving

Med 600 dansere i fordelt på to partier, 13 koreografer og mange frivillige som jobber med scene, kostymer og sminke, er det mye å holde styr på for produsent Rusti.

– Det er masse logistikk bak dette. Det er mange lag bak en forestilling, og det er 600 hoder som skal tenke likt. Vi har jobbet med dette siden august, sier hun.

Lørdag var det fokus på inn-, utganger og teknikk i Bølgen, mens det søndag var generalprøve med kostymer for ett av partiene. Rusti er imponert over innsatsen over hele linja.

– Jeg vil berømme danserne våre. De er så konsentrerte, både barn og voksne, sier hun, og fortsetter:

– Og pedagogene står skikkelig på, tross sykdom og skader. De gir full gass. Men så heter det jo også i bransjen vår at «the show must go on».

Erfarne dansere

To av dem som skal være med på forestillingen, er Marielle Waaden (13) og Nora Sæther Kjørlaug (13). Jentene skal delta i fem dansepartier hver.

–  Jeg synes det er en veldig bra forestilling i år. Annerledes, men bra, sier Kjørlaug.

– Den er veldig musikalsk, sier Waaden.

De to er imidlertid ikke noviser på dansescenen. Waaden har deltatt på seks forestillinger med Studio Nille tidligere, mens Kjørlaug har vært med på to.

–  Jeg pleier ikke være nervøs når det er premiere. En ser ikke publikum så godt fra scenen, sier Kjørlaug.

– Det er ikke skummelt egenlig. Det er veldig morsomt, sier Waaden.