Boligprisene fortsetter å stige, men Vestfold rammes ikke av Oslo-effekten

PRISVEKST: Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, kan slå fast at boligprisene fortsetter å stige.

PRISVEKST: Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, kan slå fast at boligprisene fortsetter å stige. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Boligene selges raskere og til høyere pris.

DEL

– Det har vært god aktivitet i boligmarkedet i Vestfold den siste tiden, og vi ser en prisvekst den siste måneden både i Larvik, Tønsberg og Sandefjord, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Statistikken som er utarbeidet og offentliggjort fredag som et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no

– Hovedårsakene til at prisene stiger, er at folk flest har god råd på grunn av lave renter. I tillegg så er det befolkningsvekst og det er en utfordring å få bygget nok boliger, sier Dryer.

Prisvekst i Vestfold

I alle de tre nevnte Vestfold-byene er det solgt flere boliger i januar i år sammenlignet med januar i fjor. I Larvik har det vært en prisoppgang på 2,6 prosent den siste måneden, mens det de siste 12 månedene har vært en prisvekst på 6,6 prosent.

I Sandefjord var prisveksten den siste måneden på 2,7 prosent. Det samme var det i Tønsberg, mens det på de siste 12 månedene var en vekst på 7,8 prosent i Sandefjord og 9,9 prosent i Tønsberg.

Totalt ble det solgt 65 boliger i Larvik i januar, i Sandefjord ble det solgt 88 boliger, mens det tilsvarende tallet i Tønsberg var 70.

– Det har vært en sterk vekst i markedet også i Vestfold, men det har ikke vært ekstremt, sier Dreyer.

– Sammenlignet med både Buskerud og Akershus har det vært en mer moderat prisutvikling. Vestfold har nok ikke opplevd den samme Oslo-effekten som de to nevnte fylkene, men det er grunn til å tro at også noe av prisveksten i Vestfold skyldes at det er flere som opplever pendling til Oslo som overkommelig, sier Dreyer.

Les også: Eier du bolig? Da kan du juble!

Forventer moderat vekst

Boligprisene i landet sett under ett var på 2,8 prosent i januar. Dermed er boligprisene i landet nå 12,4 prosent høyere enn for ett år siden.

– Vi forventer en mer moderat vekst i Oslo framover og det vil nok da også prege markedet andre steder, sier Dreyer.

Omsetningstiden gikk også ned i januar i år sammenlignet med januar i fjor. Der det i Tønsberg i januar i fjor var en omsetningstid på 42 dager er denne tiden i år på 24 dager. For Vestfold samlet uten Tønsberg var omsetningstiden på 62 dager, mens det nå er 59 dager. Omsetningstiden regnes for tiden fra boligen først blir annonsert til den er registrert solgt.

Les også: Tom og Kine har endevendt den gamle gården på tre år

Artikkeltags