Larvik kommune sto klar til å punge ut 8,6 millioner kroner for en omsorgsboligtomt på 2,6 mål. Det er minst seks millioner for mye, mener Høyres Rolf Gjerstad. – Synsing på høyt nivå, kontrer tomteeier Oddbjørn Jørgensen. Les også: – Tomteprisen virker høy - Skal gå gjennom alt på nytt SI DIN MENING PÅ ARTIKKELEN

I forrige ukes kommunestyremøte dundret både Gjerstad og Høyre-kollega Jan Birger Løken løs mot det de mener er en i overkant drøy pris å betale for den 2.664 kvadratmeter store tomta på Tjøllingvollen.

– Dette er en av de mest utrolige sakene jeg har vært borti, sa en nærmest perpleks Gjerstad fra talerstolen, før Løken fulgte opp med at et tomtekjøp vil være å «kaste penger rett ut av vinduet». Gjerstad står fortsatt for sine uttalelser. – En kvadratmeterpris på 3.200 kroner er hinsides all fornuft. Her renner millionene rett ut til flinke selgere. Vi skal selvsagt sørge for at det bygges omsorgsboliger, men til en riktig pris, sier han til Østlands-Posten.

Den aktuelle tomten, som er tenkt benyttet til bygging av 17 omsorgsboliger, ligger ideelt til i Husebykroken, tvers over gata for Tjølling sykehjem.

Ved ferdigstillelse hadde kommunen sett for seg videresalg av boenhetene til privatpersoner med behov for omsorgsboliger. Totalpris for prosjektet er satt til 45 millioner kroner.

Det er selskapet Husebyjordet AS – eid av byggmester Jørgensen & Kemkers og LABO – som har tilbudt tomta til kommunen.

Oddbjørn Jørgensen forteller til ØP at de første leilighetene kunne vært innflyttingsklare allerede innen året er omme. I kommunestyret ble imidlertid saken utsatt og sendt i retur til LKE. Fra før har tomtekjøpet gått flere runder i formannskapet. Det gjør Jørgensen forundret.

– Det er åpenbart et stort behov for omsorgsboliger i Larvik. Da er det hårreisende at man blir motarbeidet på denne måten, sier han, og understreker at arealet ikke er noen vanlig tomt.

– Tomta er ferdig regulert. Alt av prosjektering er gjort. Arkitekttegninger, grunnboring, alt. Det er bare å stikke spaden i jorda. Rolf Kristian Gjerstad mener rådmannen har gjort et slett arbeid når det blir anbefalt å slå til på tilbudet.

– Gi meg én time, så skal jeg finne en egnet tomt innenfor en radius av 500 meter til en brøkdel av prisen, sier Gjerstad, som selv driver i byggebransjen. Han har en klar formening om hva eiendommen er verdt.

– 8,6 millioner er seks millioner for mye. Minst. Det er en sum Oddbjørn Jørgensen skjønner lite eller ingenting av.

– Det Gjerstad sier er synsing på høyt nivå. Tomten ble kjøpt for 4,3 millioner for tre år siden. Siden den tid er det gjort prosjekteringsarbeid for rundt to millioner. I tillegg kommer rentekostnader på 700.000. Så dette er ingen gullgruve for oss.