Oppussingsobjektet som Andersen-brødrene arvet etter sin far, har blitt delt opp i fem leiligheter. To av disse er nå ferdig restaurerte.

Byggmester Arnt Holhjem forteller litt arbeidet som er gjort:

- Alle veggene inne i bygget ble revet helt inn til klinkesteinen, eller mursteinene om du vil. Vi har bygd opp alt på nytt med rupanel og gips. De er selvsagt også pusset, listet og malt. Hele huset har fått nytt elektrisk anlegg, helt nytt rørsystem og det er installert sprinkelanlegg i alle rom som en ekstra forsikring. Takene er også gipset og foret ned med lydbøyler og isolasjon. Alle gulvene er rettet opp, og det er lagt på lydplater for isolering. I alle rommene er det lagt parkett, bortsett fra på badet og i gangen. Der er det flislagt.

Leilighetene som nå står ferdige ligger i første og andre etasje. Det er tatt vare på gamle dører og listverk som har kunnet restaureres i begge boenhetene.

- Nesten alle dørene er restaurerte, men dessverre var det ikke så mye av listverket vi kunne bruke. Derfor har vi kjøpt nytt listverk i gammel stil. Vi har også ønsket å bevare noe av det spesielle med takene i andre etasje. Der er det rosetter i to av rommene, samt at vi har hatt en egen maler til å lage takmalerier. Hun heter for øvrig Grazyna Moen, forteller byggmesteren.

Begge de to leilighetene er på over 100 kvadratmeter og prisantydes til over to millioner kroner.

- Vi har ikke spart på noe. Her har vi jobbet hardt for å hente fram og restaurere det som har vært mulig av gamle særegenheter. Vi har satt inn nye, lydisolerte vinduer ut mot gata og bygd opp verandaer til alle leilighetene, sier Jan Egil Andersen.

Han har hatt mellom 10 og 12 håndverkere arbeidende kontinuerlig fra mars i år.

- Her har det vært gravere, snekkere, murere, elektrikere og malere. Vi hadde i utgangspunktet et budsjett på 7,5 millioner, men det vil nok nærme seg 8 millioner, medgir Andersen, som sier han vil at alt skal være i orden når leilighetene selge.

- Jeg vil ikke ha reklamasjoner, poengterer han.

Det er en god blanding av gammelt, restaurert og nytt og moderne i begge leilighetene.

- Alt av hvitevarer er integrert i en lekker kjøkkeninnreding fra Marbodal. Et merke som virkelig forteller at det tatt i brukt kvalitetsprodukter. Noe også baderomsinnredningen fra Villeroy & Boch vitner om, sier Gro Skogheim Istre fra Nanset trevare og Janne Hellenes fra DNBNOR- eiendom.

De har begge hatt et ord med i laget når det gjelder valg av innredninger.

- Det er lagt vekt på at alt skal være tidløst og stilmessig riktige. Det gjelder både farger og interiør, sier Istre og Hellenes.

Også Tom Aasrum hos plan- og byggesak i Larvik kommune er imponert over arbeidet som er gjort.

- Det har blitt kjempebra. Restaureringen har vært et spennende prosjekt som vi håper at også andre vil ta fatt på. Det motiverer vi også til gjennom byplanen. Alle gamle detaljer er flott å ta vare på. Det gir ekstra kvalitet, mener Aasrum.

Det gjenstår fortsatt en del arbeid på tre av leilighetene, men lørdag er det mulighet til å se de to som er ferdige nå.