Gå til sidens hovedinnhold

Her var damene tirsdag kveld

Artikkelen er over 7 år gammel

Se bildeserie på artikkelen.

Møbelhuset på Elveveien var fylt til randen av damer, de fleste både sultne, tørste og snakkesalige, og alle ivrige etter å få med seg siste nytt innen møbler og interiørtrender.

Anja Bisgaard Gaede jobber for PEJ – Scandinavian Trend Institute – i Danmark. I foredraget, på litt tilpasset dansk, ga hun publikum innblikk i, ikke bare trendene nå, men også hva de kan vente at kommer de neste to årene. For som Gaede sa – Det er faktisk fullt mulig å finne ut hva dere ønsker dere i 2015, og det lenge før dere vet det selv.

Hun forteller allikevel noe de fleste av oss antakelig allerede aner, at det er noe annerledes med oss nordmenn, også når det kommer til interiør. Vi vil framfor alt ha det hjemmekoselig, og de skandinaviske landene bruker mer penger på innredning og hus enn noen andre land i verden. Hver tredje krone vi forbruker går til nettopp dette. Og mens resten av Europa er i ferd med å tone ned arv og tradisjoner, er vi nordmenn fremdeles glad i å vise fram historien vår. I tillegg tviholder vi på «Chabby Chic-stilen», en stil som er totalt forlatt i resten av Europa.

Når det gjelder trendene for nær framtid, sier Gaede at det i all hovedsak dreier seg om sju retninger:

Lyst treverk – Klassikere som gjenoppstår – Pastellfarger – Metall / Gull / Kobber / Sølv – Kaffe au Lait overalt – Neonfarger på vei inn – Kraftige farger på småinteriør.

Gaede berømmer liker også initiativet med «Damenes aften», og forteller at alle undersøkelser viser at det er damene som bestemmer når det kommer til interiør.

– Damene har full kontroll, sier Gaede.

–Og da ikke bare på fargene på putene i sofaen, men også på selve sofaen putene skal ligge i ? Varehussjef Stein Arthur Granerød, kan bare nikke enig.

– Norske damer er veldig interesserte i interiør. Dette er fjerde gangen vi arrangerer Damenes Aften, og hver gang har de vært til fulle hus. Vi synes når ting skjer, og vi ønsker å skape en snakkis. Oktober er en mørk måned der folk trekker inn, men det er fremdeles en stund før jul. Derfor passer det bra med et morsomt avbrekk nå. Men det krever mye jobb og planlegging, og jeg vil gjerne skryte av personalet mitt. De har gjort en kjempejobb med å ha alt klart før storinnrykket av alle disse damene.

Og damene som etter foredraget ruslet rundt i alle varehusets kriker og kroker så ut til å kose seg.

– Jeg ønsker meg ny seng, sier Trine Engelstad som er på foredraget sammen med venninnen Inger Synnøve Vaaden. Hun ler.

– Og hvis mannen min leser dette i avisa, så kanskje det blir alvor av det også.

Synnøve Vaaden jobber til daglig på Princess Interiør, og var godt fornøyd med foredraget. – Det er bestandig gøy å høre om kommende trender, og ekstra gøy når jeg ser at de stemmer overens med de produktene vi snart kommer til å få i butikken.

– Vi var med i fjor også, forteller de to venninnene, og det var veldig bra da også. Kanskje litt synd at det var på dansk i år, i tillegg til at vi satt litt langt bak. Men vi fikk da med oss såpass at det var vel verd turen.

Et lokalt cateringfirma sto for maten, som besto av tapas i diverse varianter. Og skal man tro både uttalelser og ansiktsuttrykk til de som deltok, falt maten absolutt i smak.

– Vi satt akkurat og snakket om det, sier en annen venninneflokk som sitter samlet rundt et bord og der og da virker langt mer opptatt av mat enn av møbler, – at maten var fantastisk god.

Men det er selvfølgelig interiør og møbler som er hovedårsaken til at venninnegjengen på tre, Heidi Markussen, Hilde Andressen og Ingebjørg Lia, har begitt seg ut i høstmørket.

– Det er spennende å høre hva som kommer, selv om vi vel ikke har planer om noen store innkjøp, vi er her mest for å kikke. Men ? De ler. – Det kan jo fort oppstå noen behov ?

Innimellom damenes shopping, tapas-spising og køståing, rydder den lokale dansegruppen LationFusion med leder Amelia Fjellvard i spissen, plass mellom sofaer og stuebord og bringer latinske rytmer inn i møbelhuset på Elveveien. Og i mangel på andre passende menn, må varehussjefen selv ut på gulvet. På muligens noe skjelvende ben, men til full jubel fra 250 interiørinteresserte damer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.