Hvilket borettslag fortjener 20.000?

Ønsker seg mange nominerte: Alise Myhre, markedskoordinator i Labo, Jan Olsen, leder i Tagtvedt! borettslag og mangeårig jurymedlem og Arnulf Bredvei, leder i Labos Miljøutvalg, håper på mange nominerte i år. Derfor ønsker de seg tips fra deg! Godt trivselsmiljø, koselig uteplass, sosiale arrangementer, eller en fin lekeplass for BARNA kan være noen av mange grunner til å nominere. (Foto: Myriam H. Bjerkli)

Ønsker seg mange nominerte: Alise Myhre, markedskoordinator i Labo, Jan Olsen, leder i Tagtvedt! borettslag og mangeårig jurymedlem og Arnulf Bredvei, leder i Labos Miljøutvalg, håper på mange nominerte i år. Derfor ønsker de seg tips fra deg! Godt trivselsmiljø, koselig uteplass, sosiale arrangementer, eller en fin lekeplass for BARNA kan være noen av mange grunner til å nominere. (Foto: Myriam H. Bjerkli)

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Labo har siden 1994 delt ut en pris til det borettslag i Larvik som gjør mest for sine beboere.

Enten i form av et pent utemiljø, morsomme og trygge lekeplasser, sosiale arrangementer, trimrom, eller annet som gjør det ekstra godt å bo i Labo. Nå vil de gjerne ha tips fra deg!

Det bor ca. ti tusen personer i borettslagsboliger i Larvik, i tillegg til at de har 4.500 medlemmer som ikke bor i borettslag.

Men enten du selv er medlem av Labo eller ikke, så kan du nå være med på å nominere vinner av miljøprisen 2012. Går du forbi et hyggelig borettslag på vei på jobb? Har du familie, venner eller slektninger som gleder seg over ting som skjer i borettslaget der de bor? Da vil gjerne markeds-koordinator Alise Myhre og miljøutvalget i Labo vite om det.

- De første årene var prisen en ren utemiljøpris, forteller Alise Myhre.

- Men nå har vi utvidet den, slik at den også omfatter andre hyggelige ting borettslagene gjør for beboerne sine. Det er jo mye som er med på å bidra til et godt bomiljø. Det kan være lekeplasser som barna trives på, koselige uteplasser, fine fellesrom, eller sosiale arrangementer som turer, grillkvelder og juletrefester.

Fristen for å nominere borettslag er ca. 15. juni. Og når fristen er ute, er det leder i Miljøutvalget, Arnulf Bredvei, som skal utnevne en jury på 4-5 personer. Disse skal reise rundt og ser på de nominerte. Først en runde i juni, deretter en runde i august, før vinneren omsider blir kåret i oktober. I tillegg til kr 20.000, får også laget en plakett i Larvikitt som et varig minne. Og ikke minst mye heder og ære.

- Bomiljøprisen har som formål å gi heder og anerkjennelse til tiltak som bidrar til et godt bomiljø, sier Bredvei.

- Men de siste årene har vi fått litt få søknader, Vi vet at det er langt flere som fortjener å være med i konkurransen, men når det kommer til å foreslå seg selv er mange litt beskjedne. Derfor går vi bredt ut og ber folk om å nominere. De kan både nominere sitt eget borettslag, eller et annet borettslag de synes gjør noe bra. Ja, den som nominerer trenger ikke være medlem i Labo i det hele tatt, vi vil gjerne ha forslag fra folk utenifra også.

I fjor vant Strandgata 57 den gjeve prisen, og det var nettopp naboborettslaget i Buggesgate som nominerte dem. Begrunnelsen for at de vant var blant annet følgende:

Strandgata 57 det eldste laget i Labo, og bygget har blitt godt tatt vare på. Det har fått nye glassbalkonger som gjør det til et enda bedre sted å bo. I hagen har de satt opp peis, og de har et fint uterom mellom blokkene der de kan sitte og nyte sola og ha det sosialt med naboer og venner. Bomiljøprisen får de for lang og tro tjeneste for godt bomiljø. Det er ikke et enkelt tiltak som har utløst det, men solid arbeids og dugnadsånd til beste for laget på lang sikt.

Hvis flere nominerte stiller likt, kan prisen bli delt. Nettopp det skjedde året før, da det rett og slett ble umulig å velge bare én vinner. Borettslagene Byterrassen og Herregårdsbakken fikk derfor 10.000 kroner hver.

Herregårdsbakken Borettslag vant fordi de har et virkelig flott uteområde, samt at de har laget både trimrom og et stort fellesrom som beboerne kan benytte seg av ved sosiale sammenkomster.

Byterrassen vant fordi de har stort fokus på trivsel og fellesskapsfølelse. Hver jul arrangerer vi felles julebord i garasjen, om våren har de felles dugnad ute, og om sommeren arrangerer de utegrilling. I tillegg besøker styret nyinnflyttede og ønsker dem velkommen, og sender blomsterhilsen til beboere som har fødselsdag

- Det er med andre ord mange grunner til at et borettslag kan bli nominert, sier Jan Olsen, som er leder i Tagtvedt! Borettslag, og mangeårig medlem av juryen. Tanken bak denne prisen er både å hedre dem som har gjort noe bra, og å være med på å bidra til at borettslagene får ideer og blir inspirert av hverandre. Vi vil gjerne at prisen skal inspirere også andre lag til å gjøre noe lignende, slik at det skaper positive ringvirkninger som kommer flest mulig til gode.

Så kjenner du til et borettslag som fortjener 20.000,- blanke kroner, penger som skal brukes til nye trivselstiltak for beboerne? Kontakt Labo og gi dem et tips!

Artikkeltags