Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer med parketten når snøen blir med inn

Artikkelen er over 3 år gammel

Snø ute kan fort bety snø inne. Det liker ikke tregulvet.

(Siste)

Kent-Ove Stenberg, teknisk konsulent hos Tarkett, forklarer hva som skjer dersom du stadig vekk utsetter gulvet for kraftig «snøvær».

– Lar du fuktige sko bli stående på eikeparketten over tid, kan den få en svart misfarging. Det er et varsel om at gulvet mistrives. Selv om gulvet er lakkert, er det ikke tett. Etter hvert vil fuktighet kunne trekke ned i gulvet, og det vil begynne å svelle. I verste fall må du skifte ut det gulvet som er skadet, sier han.

Men selv om du skulle få misfarging og svelling, kan det ifølge Stenberg fortsatt være håp.

Saken fortsetter under bildet.

– La gulvet tørke skikkelig. Så forsøker du å skrape eller pusse lett for å fjerne misfargingen. Deretter setter du inn det aktuelle området med ny overflatebehandling. Blir ikke misfargingen borte, er det som regel bare bordbytte som er løsningen, sier han til ifi.no.

– Sørg for å ha matter som suger opp fukten skikkelig. En matte med tett bakside er det eneste som beskytter gulvet mot fukt og smuss, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Hun mener vi kan legge dørmatter både utenfor og innenfor inngangsdøren for å sikre rommet mot uønsket fukt.

– Poenget er å bli kvitt mest mulig fukt før du går inn. Har du matter inne, vil du også slippe å vaske gulvet så ofte, påpeker Blunck.

Oppsugingsmatter kan også beskytte helsen.

– Fuktighet gjør gulvet glatt og farlig å gå på. Dessuten sliter grus, sand og småstein på overflaten og kan gi stygge riper og hakk, sier Bjørn Musum hos Musum Interiør.

(ANB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.