Rekordlav strømpris

Beregninger fra Meteorologisk Institutt viser at vi går våtere tider i møte. Mindre snø og mer ekstremnedbør betyr også at huseiere må forberede seg på at vann kan trenge inn i huset fra avløpsrør.

Beregninger fra Meteorologisk Institutt viser at vi går våtere tider i møte. Mindre snø og mer ekstremnedbør betyr også at huseiere må forberede seg på at vann kan trenge inn i huset fra avløpsrør. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Årets regnfulle sommer er i det minste god for én ting: Strømregningen blir mindre i år.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I juni i år kom det til og med nesten dobbelt så mye nedbør i Oslo som i mer regnvante Bergen. Måneden har vært den kaldeste juni siden 1991. Denne overfloden av vann fører til at også strømprisen synker.

– Dette halvåret har vi hatt de laveste strømprisene på fem år, sier administrerende direktør Geir Tønnesland i strømselskapet LOS i Kristiansand til Fædrelandsvennen.

I første halvår lå den gjennomsnittlige nordiske spotprisen på strøm på kraftbørsen Nord Pool Spot på rundt 24 øre per kilowattime. I samme periode i fjor var prisen 47 øre.

Regnet i kroner og øre kan en vanlig familie spare rundt 3.850 kroner på den lave prisen.

Men det er ikke bare regnværet som er ansvarlig for lavprisstrømmen.

– Årsaken er kompleks, men skyldes delvis en mild vinter og god magasinfylling sammen med den økonomiske krisen ute i Europa, mener Tønnesland.

Til Dagbladet sier Tønnesland at det som umiddelbart virker på strømprisen er vær og temperatur, så at det regner har en positiv effekt på strømprisen for forbrukerne.

Den økonomiske krisen i Europa og fallende kull- og gasspriser kan føre til at strømprisen faller ytterligere. (ANB-NTB)

Artikkeltags