Unngå påskeinnbrudd

En overfylt postkasse er klar beskjed til potensielle innbruddstyver om at det ikke er noen hjemme.

En overfylt postkasse er klar beskjed til potensielle innbruddstyver om at det ikke er noen hjemme. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det finnes enkle tiltak som kan redusere risikoen for innbrudd mens du er på påskeferie.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Å komme hjem fra påskeferie og bli møtt med synet av innbruddstyvenes herjinger i hjemmet, er en svært dårlig avslutning på en hyggelig ferietur.

– Det skal som regel ikke mye til for å forebygge innbrudd. Det er bare å huske å ta forholdsregler før man reiser bort, sier Kirstin Bang, seniorkonsulent i Produktavdelingen i KLP Skadeforsikring.

Ett av de viktigste rådene er å sørge for at posten blir tatt inn av andre.

– En overfylt postkasse er klar beskjed til mulige innbruddstyver om at det ikke er noen hjemme, så bli enig med naboer om å ta inn posten for hverandre, råder Berg.

– Dersom naboen også skal på tur, snakk med postkontoret og avisdistributøren og få dem til å holde igjen post og aviser slik at du kan hente det når du er hjemme igjen.

Men mens postkassa bør være tom, bør søppelbøtta derimot fylles.

– En helt tom søppelkasse er et nesten like godt signal om at ingen er hjemme. Om mulig, avtal med naboen at de hiver litt søppel i din dunk også, foreslår Berg.

Flere gode råd finner du i spalten til høyre.

Skulle du være så uheldig at du blir utsatt for innbrudd, vil det være til stor hjelp både for deg og forsikringsselskapet dersom du har god oversikt over verdiene dine.

Før du reiser kan det være lurt å gjøre følgende:

- Bruk et fotoapparat eller et videokamera og lag en oversikt over verdigjenstandene dine.

- Ulike merkesystemer kan med fordel benyttes, det gjør gjenstandene mindre attraktive samtidig som sjansen for at du får de tilbake øker.

- Oppbevar de mest verdifulle gjenstandene i safe eller bankboks. Bildene eller videofilmen av verdiene dine bør du også lagre i safe eller bankboks. Alternativt kan du benytte deg av en av de mange web-tjenestene som finnes for lagring av digitalt fotomateriale. (ANB)

Artikkeltags