Vil du låne denne?

Tone Tynning vil gjerne låne bort hytta til folk som av økonomiske årsaker ikke har muligheten til å dra på ferie.

Tone Tynning vil gjerne låne bort hytta til folk som av økonomiske årsaker ikke har muligheten til å dra på ferie. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tone Tynning ønsker å låne bort hytta gratis til folk som ikke har råd til å feriere hjemmefra.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

[TA] – Hytta står ledig store deler av året, så da tenkte jeg at det måtte da være noen som kunne bruke den, sier Tone Tynning og myser mot sola. Hun nyter dagen på terrassen utenfor den 50 kvadratmeter store hytta i Telemark. Den ligger flott og lunt i terrenget, et uanstrengt steinkast fra sjøen. Selv har hun leid hytta på åremål i tre år, nå ønsker hun å låne den videre, gratis.

– Jeg kom på ideen da jeg så en fjernsynssak om en dame fra Østfold. Hun hadde et multihandikappet barn og hadde ikke råd til å reise noe sted. Gjennom Ferie for alle med Røde Kors fikk hun muligheten til å ta med barna sine ut på en ordentlig båttur. Da kom jeg til å tenke på hytta mi som stort sett bare står der ubrukt.

Tynning jobber som lærer og opplever forskjell på elevene.

– Jeg ser det ved skolestart om høsten at det er forskjell på hva barn har gjort i sommerferien. Noen har vært ute og reist, andre har bare vært hjemme. Jeg tenker at det må være en mulighet for at en familie eller barn med ledsagere skal få muligheten til å oppleve det vi som hytteeiere får. Her er det mye å finne på med fantastiske turmuligheter, kajakk og gummibåt, forklarer hun.

Les hele saken i TA (ANB)

Artikkeltags