Boplikt i Larvik

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I ØP 6. juli (Jacobsen og Bårnes Hamre) leser vi om manglende oppfølging etter at boplikt er vedtatt i deler av Larvik.

Jeg støtter de poenger som blir lagt fram. Et levende lokalmiljø er helsefremmende. Det er viktig at unge familier får gode vilkår når de ønsker å bo i Havna. Da må de også kunne sikre seg bolig å leve i uten å bli skjøvet ut av kapitalsterke folk som ønsker seg sommerbolig. Om sommeren er Havna full av liv! Det er bra. Før i tiden hadde Havna «badegjester» som leide hus mens huseier bodde i bryggerhuset. Idag vil folk eie egne hus her, men ikke bo hele året.

Høst og vinter er det trist å vandre i Havna med så mange tomme hus! Det er ikke levende miljø – snarere sovende miljø. Kanskje vi fastboende som ser tomme hus kan hjelpe kommunen å følge opp. Det gjør vi enkelt ved å si fra om de hus vi vet og ser har boplikt, men ikke blir fulgt opp. En e-post med adresse er dokumentasjon nok for kommunen til å sjekke nærmere. Eiendomsmeklere må innføre en god praksis ved salg av eiendommer med boplikt slik at kjøpere føler mer forpliktelser til å følge loven.

Vår kjente nordnorske sanger Kari Bremnes og hennes brødrene har en fin vise om dette: «. det sku’ bo folk i Husa, Husan e som folk – folk treng hus og hus treng folk, i all si tid.»

La Havna leve -også om vinteren.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.