Brann på Color Lines MS Bohus i Sandefjord

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Litt før klokken seks torsdag morgen meldte politiet i Sør-Øst at det har oppstått brann i motorrommet til fergen MS Bohus som ligger til kai i Sandefjord.

Ifølge politiet på Twitter skal det ikke være informasjon om at noen har kommet til skade.

Politi og brannvesen er nå på stedet, og brannvesenet skal ha få slått ned flammer på stedet, og politiet melder at det nå kun er røyk.

Klokken 06.20 melder politiet at brannvesenet har situasjonen under kontroll, og at det jobbes med utlufting av røyken.

Operasjonsleder hos politiet i Sør-Øst, Marianne Mørch, sier til Østlands-Posten at man så langt ikke kjenner til noe om årsaken til brannen i motorrommet på fergen.

– Vi kan heller ikke si noe om omfanget av brannen ennå, sier hun.

Ifølge Sandefjords Blad skal brannen ha startet i en hjelpemotor og deretter spredt seg.

MS Bohus skulle etter planen hatt avgang mot Strømstad i Sverige klokken 07.00 i dag med retur klokken 10.00. Color Line opplyste klokken 06.35 på sin nettside at det er "endret seiling grunnet tekniske årsaker".

Sandefjords Blad har snakket med politiets innsatsleder på stedet, Ottar Steinstø, som forteller at fergen, som ligger til kai på Framnes, hadde 31 mannskaper om bord. De ble evakuert og var ute av fartøyet da nødetatene kom til stedet, opplyser innsatslederen.

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen, har ikke fullstendig oversikt over skadene på fartøyet kl. 07.54, men forteller at de jobber med å få det.

– Skadene er såpass omfattende at alle avganger med Bohus i dag er kansellert og ikke bare den kl. 07 som det først ble meldt om, sier han.

Artikkeltags