(Sandefjords Blad)

Han er mistenkt for det politiet karakteriserer som uforsiktig omgang med ild.

– Mannen var beboer i huset som tok fyr, opplyser jourhavende politijurist Cecilie Svorstøl.

Hun forteller videre at det foreløpig er uklart hvordan brannen startet. Politiet heller til teorien om det skal ha skjedd i forbindelse med matlaging. Mannen i 40-årene ble satt i arresten, og avhørt lille julaften formiddag.

– Han blir nå løslatt, forteller Svorstøl ved 13.30-tiden.

Brannen brøt ut rundt midnatt. Etter en time fikk brannvesenet kontroll på flammene. Ved 04-tiden i natt opplyste politiet at det er store innvendige skader i boligen, men at patruljene ikke hadde fått tak i beboeren. Samtidig meldte politiet at årsaken til brannen ikke var klar. Nøyaktig hvor brannen startet i huset er ennå ikke klarlagt.

Pågrepet ved 06-tiden

Ved 06-tiden kunne Vestfold-politiet opplyse at mannen i 40-årene som bodde i huset var pågrepet, mistenkt for uforsiktig omgang med ild. Sandefjord-politiet hadde da gjennomført en større leteaksjon, med blant annet bruk av hund. Naboer til det brennende huset måtte holde god avstand for ikke å ødelegge spor i snøen.

Vitner på stedet har fortalt at mannen ble sett løpende raskt av gårde fra huset like etter at brannen brøt ut.

Politiadvokat Cecilie Svorstøl bekrefter at det ikke skal ha vært andre enn beboeren til stede i huset da det begynte å brenne.

– Huset er antakelig ubeboelig. Det blir kommunens oppgave å skaffe mannen et bosted gjennom jula, sier hun.

På grunn av julehøytiden kan det hende politiets kriminalteknikere ikke får undersøkt brannstedet før over nyttår.